Citrontærte med Hvid Chokolade

En utrolig snasket og utrolig syrlig dessert, for ikke at glemme utrolig lækker.

CITRONTÆRTE MED HVID CHOKOLADE
10-12 PERS.

BUND:
200 G MEL
100 G SMØR
80 G FLORMELIS
40 G ÆGGEBLOMMER
1/4 STANG VANILJE
1/4 TSK SALT
SAFT OG SKAL AF 1/2 CITRON

Blend det kolde smør, flormelis, salt og mel til en fin rasp. Blitz af korte intervaller, så smørret ikke smelter.

Tilsæt æggeblommer, vaniljekorn, citronsaft og skal og blitz igen til dejen begynde at samle sig.

Hæld dejen ud på et stykke husholdningsfilm og form den til et fladt, tyndt rektangel. Pak den ind i filmen og læg dejen på køl i 1 time.

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3-4 mm og beklæd en aflang tærteform med den. Skær overskydende dej af, prik bunden med en gaffel og stil formen på køl i yderligere 1 time…eller 30 min i fryseren.

Varm ovnen op til 190 grader

Kom et stykke bagepapir ovenpå dejen og fyld op med ris eller bagebønner.

Bag bunden i 15 min.

Tag formen ud af ovnen og fjern bønner og bagepapir.

Skru varmen ned på 175 grader

Stil bunden tilbage i ovnen i 5 min.

FYLD:
3 M/L ÆG
240 G SUKKER
SAFT AF 3 ØKO. CITRONER (CA. 1,25 DL)
REVET SKAL AF 3 ØKO. CITRONER
45 G MEL
1/2 TSK. SALT

Fyldet laves imens bunden bages.

Pisk æggene skummende og rør sukker, citronsaft og skal i.

Sigt melet ned i massen sammen med salt og rør det godt sammen.

Træk bagepladen med formen på lidt ud af ovnen og hæld fyldet over bunden. Skub forsigtigt pladen tilbage, så skvulper fyldet mindst muligt over og du skal ikke bakse med at stille en fyldt form på pladen.

Bag tærten i 20-25 min. eller til fyldet har sat sig. Kanterne skal begynde at brune og toppen må ikke længere blævre.

Tag formen ud og lad kagen køle af i formen i 1 time inden den stilles i køleskabet

PYNT:
100 G HVID CHOKOLADE
10 G SMAGSNEUTRAL OLIE (F. EKS. RAPS)
KRYMMELKUGLER I FORSKELLIGE FARVER

Smelt den hvide chokolade, enten over vandbad eller i mikroovn på 80% kraft i 20 sekunder ad gangen, rør imellem turene i mikroovnen.

Rør olien i chokoladen og fordel det meste af chokoladen ud over den kolde tærte med en ske i et tyndt lag.

Kom det sidste chokolade i en sprøjtepose, klip et lillebitte hul i spidsen og tegn snirkler ovenpå tærten.

Pynt med krymmelkugler i forskellige farver. Tryk dem let net i chokoladesnirklerne så de sidder fast.

God syrlig sommer!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *