Site Overlay

Jordbærtærte med Hyldeblomstskum


En kage med smagen af sommer.
Jordbær og hyldeblomst går godt hånd i hand. I stedet for vaniljecreme, har jeg valgt at bruge flødeskum, smagt til med hyldeblomstsaft, som giver en lettere og luftigere smag. Mazarinmassen har også fået et lille pift af saltlakrids.
Perfekt til de varme sommeraftener.

JORDBÆRTÆRTE MED HYLDEBLOMSTSKUM

Mørdejsbund:
150 g Hvedemel
100 g Koldt smør i tern
50 g Flormelis
1 Æg

Mazarinmasse:
75 g Marcipan
50 Smør
50 g Sukker
1 Æg
1 tsk. Lakridspulver
50 g Mørk chokolade.

Hyldeblomstskum:
3 dl. Piskefløde
2 spsk. Ufortyndet hyldeblomstsaft
400 g Friske, røde jordbær
Revet mørk chokolade

MØRDEJSBUND:

Smuldr smørret i melet, dette kan gøres med et piskeris, indtil det ligner groft rasp.

Sigt flormelis i og tilsæt ægget.

Ælt det hurtigt sammen, pak dejen ind i film og stil den på køl i mindst 1 time.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, drysset med lidt mel så den ikke hænger ved, til to-tre millimeters tykkelse.

For formen med dejen, skær kanterne af og sæt den på køl i yderligere 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.Læg et stykke bagepapir oven på dejen og fyld op med tørre ris, bønner eller keramiske bagekugler.

Forbag bunden i 10-15 min.

Fjern bagepapiret med det tunge fyld, så bunden er klar til mazarinmassen.

MAZARINMASSE:

Blend marcipanen, tilsæt smør, sukker, æg og lakridspulver.

Kør det sammen til en cremet masse.

Fordel massen på den forbagte bund og sørg for at komme den godt ud i siderne.Bag kagen i en 200 grader varm ovn i 20-25 minutter.

Tag den ud og lad kagen køle helt af, før den pensles med smeltet mørk chokolade.

HYLDEBLOMSTSKUM:

Pisk fløden stiv sammen med hyldeblomstsaften.

Fordel den hen over den størknede, mørke chokolade.

Pynt med jordbær og revet chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *