Brombærlagkage

En nem og sensommerlig lagkage med brombær, chokolade og ribs.

BROMBÆRLAGKAGE
10-12 PERS.

MUDCAKE:
30 G SMAGSNEUTRAL OLIE, FX RAPSOLIE
100 G MINIMUM 55% MØRK CHOKOLADE
50 G FRISKBRYGGET KAFFE
100 G MEL
1 TSK. NATRON
½ TSK. BAGEPULVER
70 G SUKKER
10 G SORT KAKAO
10 G ALM. KAKAO
1 M/L ÆG
140 G KÆRNEMÆLK

Tænd ovnen på 180°.

Beklæd en 18 cm springform med bagepapir i bunden og smør siderne godt.

Bland olie, chokolade og kaffe i en gryde og varm det hele op, under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og det svale lidt.

Bland alle de tørre ingredienser i en separat skål. Sigt kakaoen i, så der ikke er nogen klumper.

Rør æggene ud i kærnemælken i en anden skål.

Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt chokoladeblandingen, under omrøring.

Rør derefter kærnemælken i, indtil alt er rørt godt sammen.

Hæld dejen i formen, og pak gerne våde viskestykker rundt om formen, så den hæver lige op.

Bag kagen i ca. 35-40 minutter eller til en tandstikker kommer ren ud. Skulle kagen alligevel have fået en lille top på, så læg et rent viskestykke ovenpå pres let ned på den varme kage, så toppen bliver flad.

Vend kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist, før du deler den to ligestore bunde.

BROMBÆRMOUSSE:
3 BLADE HUSBLAS
200 G BROMBÆR, FROSNE KAN OGSÅ BRUGES
2 SPSK CITRONSAFT
80 G SUKKER
KORN FRA 1 VANILJESTANG
160 G FLØDE
160 G GRÆSK YOGHURT 10%

Udblød husblas i koldt vand, ca. 5-10 min.

Kog brombær, citronsaft, sukker og vaniljekorn op og lad det simre i 5-10 minutter.

Stavblend massen og passér den igennem en finmasket sigte, så du har en fin brombærsirup.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i den varme sirup. Lad det køle til af stuetemperatur.

Pisk fløden til bløde toppe og vend det sammen med den græske yoghurt.

Vend den afkølede brombærsirup i fløden til det har en ensartet konsistens og farve.

Kom moussen på en sprøjtepose og læg den i køleskabet 1 time, så den kan sætte sig lidt.

SAMLING:

Læg den første bund på et kagefad, spænd en justerbar kagering rundt om, med et stykke kageplast i siderne.

Sprøjt et lag mousse på bunden.

Læg den anden bund ovenpå med den skårne side opad, så toppen bliver plan.

Fordel resten af moussen på bunden og glat overfladen ud med bagsiden af en våd ske.

Dæk formen til med husholdningsfilm og stil den på køl i minimum 3-4 timer, dog gerne natten over.

PYNT:
RØD SKØVSYRE
200 G BROMBÆR
250 G RIBS

Tag den færdige kage ud af køleskabet 1-2 timer før servering, så den kan temperere.

Skær brombær i halve og pynt kanten af kagen.

Læg ribs i midten og pynt med rød skovsyre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *