Der er under en måned til 1. december. Snart kommer julens dufte til at gennemsyre min lejlighed med julesmåkager og julemad og juleslik. De sidste par år er jeg også begyndt at bage honninghjerter efter Meyers Opskrift. Jeg har dog halveret opskriften og skruet op for krydderierne, da der gerne må være knald på dem i mine honningkager. Hvis I vil være med på at bage lækre, bløde og krydderifyldte honninghjerter skal I helst starte med at lave fordejen en måned før.
HONNINGHJERTER
FORDEJ:
250 G HONNING
125 G HVEDEMEL
Varm honningen op til 40-50 grader.
Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på i et køkkenskab mindst 3-4 uger.
Fordejen kan blive rigtig hård. Men når potasken bliver tilsat, sker der en kemisk reaktion, og dejen bliver blødere og nemmere at ælte.
HONNINGKAGEDEJ:
1 ÆGGEBLOMME
4 G HJORTETAKSALT
375 G HONNINGKAGEFORDEJ
125 G HVEDEMEL
5 G POTASKE
4 G STØDT KANEL
2 G STØDT INGEFÆR
2 G STØDT NELLIKE
2 G STØDT ALLEHÅNDE
REVET SKAL AF 1 APPELSIN
OLIE OG MEL TIL BAGEPLADEN
Forvarm ovnen til 180° Celsius.
Rør æggeblommerne sammen med hjortetaksalt i en skål, til der ikke er nogen klumper.
Rør potasken ud i et par skefulde vand, pas på da blandingen kan blive ret varm.
Bland æggeblommerne og potasken i fordejen.
Tilsæt kanel, ingefær, nellike, allehånde, appelsinskal og mel, og ælt dejen godt sammen. Det er nemmest på en røremaskine og tager ca. 6 minutter, ellers må du i gang med armmusklerne i 6-8 minutter.
Er dejen meget tør, når du ælter den, kan du lige prøve at give den et par ekstra skefulde vand lidt af gangen.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på ca. 4 mm, og stik eller skær den ud som hjerter.
Saml resterne og rul dejen ud igen til du har udstukket al dejen.
Læg hjerterne på en bageplade, belagt med bagepapir der er smurt med lidt olie og drysset med mel.
Bag dem i 8–10 minutter.
Hjerterne er færdige når du trykker let ned på toppen og den springer op igen, efterlader din finger et aftryk, skal de bage lidt længere.
Flyt honninghjerterne over på en bagerist, og lad dem køle helt af.
De er bliver stenhårde når de er bagt, men læg hjerterne i en pose og så i fryseren i mindst 1 døgn. Derefter kan du lægge dem i en bøtte med et fugtigt klæde over, og lad dem stå i køleskabet i et par timer, mens de tør op så bliver de lækre og bløde igen.
PYNT:
200 G MØRK CHOKOLADE
Tag honninghjerterne ud af køleskabet, og pensl dem med smeltet mørk chokolade. Lad chokoladen stivne før du spiser dem.
Vil du pynte med glansbilleder, lægger du dem bare på når chokoladen stadig er våd.
Overtræk kun de honninghjerter med chokolade, som skal spises med det samme. Resten kan holde sig mindst 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.