Hjemmelavede Kammerjunkere

Lækre hjemmelavede kammerjunkere smager bare bedre end købeversionen. Det tager ikke lang tid at få frembragt disse små skønheder og med kærnemælk i dejen istedet for alm.mælk, får man et lille bid af syrlighed.

HJEMMELAVEDE KAMMERJUNKERE
MAAANGE

140 G HVEDEMEL
50 G SUKKER
½ TSK. BAGEPULVER
KORNENE AF ½ STANG VANILJE
½ TSK. STØDT KARDEMOMME
60 G SMELTET SMØR
1 ÆGGEBLOMME
1/4 DL KÆRNEMÆLK

Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljekorn og kardemomme i en skål.

Rør det smeltede smør godt ind i blandingen. Dette kan sagtens gøres med en ske og håndkraft.

Tilsæt æggeblommen og tilsidst kærnemælken og rør det hele godt sammen.

Tril dejen til små kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir på.

Stil dem på køl i 30 min.

Varm ovnen op til 180 grader og bag kammerjunkerne i ca. 15 min. eller til der er gyldenbrun. Når de kommer ud af ovnen vil de under afkøling blive sprøde og lækre.

Opbevar dem i en tætlukket kagedåse. De kan holde i godt 2-3 uger.

Spis til koldskål, koldskålskage eller bare som en snack.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.