One Bite at a time

Hjemmelavede Kammerjunkere

Lækre hjemmelavede kammerjunkere smager bare bedre end købeversionen. Det tager ikke lang tid at få frembragt disse små skønheder og med kærnemælk i dejen istedet for alm.mælk, får man et lille bid af syrlighed.
Jeg har valgt at sprøjte dejen ud i figurer istedet for at lave de traditionelle runde småkager.

HJEMMELAVEDE KAMMERJUNKERE
Maaange

140 g Hvedemel
50 g Sukker
½ tsk. Bagepulver
Kornene af ½ stang vanilje
½ tsk. Stødt kardemomme
60 g Smeltet smør
1Æggeblomme
1/4 dl Kærnemælk

Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljekorn og kardemomme i en skål.

Rør det smeltede smør godt ind i blandingen. Dette kan sagtens gøres med en ske og håndkraft.

Tilsæt æggeblommen og tilsidst kærnemælken og rør det hele godt sammen.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt figurer ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Stil dem på køl i 30 min.

Varm ovnen op til 180 grader og bag kammerjunkerne i ca. 15 min. eller til der er gyldenbrun. Når de kommer ud af ovnen vil de under afkøling blive sprøde og lækre.

Opbevar dem i en tætlukket kagedåse. De kan holde i godt 2-3 uger.

Spis til koldskål, koldskålskage eller bare som en snack.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.