Heksekedler

Alle helgensaften er jo lige om lidt. En gammel tradition, der med tiden blev til Halloween. En aften hvor man mindedes helgener, deraf navnet, de afdøde familiemedlemmer og martyrer. Halloween bærer også elementer af den Galliske Samhain, som var den sidste dag i høstsæsonen og hvor barrieren mellem denne verden og den næste var tyndest og ånder og feer etc. kunne ses tydeligere. For ikke at gøre disse ånder vrede delte man sin mad og drikke med dem.
Så for ikke at bringe dæmonerne ud i de små hekse, trolde og andre udklædte børn får de slik ved døren. 😉
Heksekedlerne her er hyggelige og nemme at lave med børnene og smager så godt, især når de er helt friske, de kan dog også spises dagen efter en tur i køleskabet. Men pas på trylledrikken ikke forblænder jer.

HEKSEKEDLER
20 Kedler

HEKSEKEDLER:
50G SUKKER
80G SMØR
1 ÆG
120G HVEDEMEL
1/4 TSK. NATRON
1/4 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. STØDT KANEL
REVET SKAL AF 1/2 APPELSIN
1 NIP SALT
100G REVET GULERØDDER
125G MØRK CHOKOLADE

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kom papirsforme ned i muffinsformen.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt.

Tilsæt ægget og pisk til en cremet masse, den vil se ud som den er skilt, men det er kun indtil melet tilsættes.

Rør mel, natron, bagepulver, kanel, revet appelsinskal og salt  i æggemassen.

Rør revet gulerod i dejen og kom den i en sprøjtepose, det gør det nemmere at fordele dejen i muffinsforme.

Fyld formene 3/4, så buer de lige op over kanten, når de er bagt.

Bag dem midt i ovnen i 12-14 min.

Lad kagerne køle af i formen og tag dem derefter helt ud af papirsformene.

Smelt chokoladen.

Dyp toppen af kagerne i chokoladen og stil dem, chokoladesiden nedad, på et skærebræt beklædt med bagepapir. Det kan være nødvendigt at trykke dem let ned, så de kan stå selv. Stil dem i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.

Skær en lille udhulning i toppen af kagerne, så fyldet kan sprøjtes i senere.

Kom resten af den smeltede chokolade i en sprøjtepose og klip et lille hul i spidsen. Pynt kedlerne med kanter, hanke og “samlinger” som på billederne.

Stil de tomme kedler på køl igen.

Resten af chokoladen sprøjtes ud på et stykke bagepapir til de store hanke i form af  ] lad dem stivne, evt. ved en tur i fryseren. Kom et ekstra lag ovenpå, så de kan holde forme og lad det sætte sig.

HEKSEBRYG:
50 G FLØDEOST
90 G FLORMELIS
HAKKEDE NØDDER

Rør ingredienserne sammen med en ske til en blød creme.

Kom frostingen i en sprøjtepose og fyld kagerne.

Sæt hankene ovenpå og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *