Har man gulerødder liggende så er det da oplagt at bruge dem på lækre, næsten sunde, gulerodscupscakes. Der er trods alt grøntsager i, det er da sundt.
Lav karamellen dagen før, da den har godt af at stå og trække og udvikle smag.
GULERODSCUPCAKES MED FLØDEOSTECREME
12 STK.
ROM SALTKARAMEL:
125 G FLØDE 38%
80 G SUKKER
40 G GLUKOSESIRUP
1/2 TSK. SALT
1/2 TSK. VANILJESUKKER
20 ML MØRK ROM
Varm fløden op til kogepunktet i en gryde ved medium varme, skru ned til lav varme og hold fløden lun.
Bland 40 g sukker, glukose, salt og vaniljesukker sammen i en tykbundet gryde.
Skru op på medium-høj varme og lad sukkeret smelte uden at du rører i det.
Når massen har fået en lys gylden farve, skru ned for varmen og tilsæt resten af sukkeret af tre omgange, mens du rører imellem hver tilføjelse. Nu vil sukkermassen blive en gylden ravfarve.
Tilsæt den varme fløde af tre omgange, massen vil boble vildt hver gang, så pisk grundigt.
Fortsæt med at koge karamellen ind til en tykflydende sirup, du vil kunne trække et spor igennem karamellen der dækker bagsiden af skeen.
Fjern gryden fra varmen og tilsæt rom.
Kom karamellen på rene, skoldede glas og lad den køle helt af.
Lad den stå i køleskabet natten over, da vil smagen udvikle sig og blive allerbedst.
CUPCAKES:
85 G BRUN FARIN
25 G RØRSUKKER
130 G SMAGSNEUTRAL OLIE
2 ÆG
235 G HVEDEMEL
1/2 TSK. NATRON
1/2 TSK. BAGEPULVER
1 TSK. STØDT KANEL
REVET SKAL AF 1 APPELSIN
1 NIP SALT
200 G REVET GULERØDDER
50 G HAKKEDE VALNØDDER
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør brun farin, sukker og olie sammen i en skål.
Tilsæt æggene, ét ad gangen, pisk til en cremet masse.
Rør mel, natron, bagepulver, kanel, revet appelsinskal og salt i æggemassen.
Fold gulerødder og hakkede valnødder i dejen og kom den i en sprøjtepose, det gør det nemmere at fordele dejen i muffinsforme.
Fyld dejen i formene.
Bag dem midt i ovnen i 20-25 min til en tandstikker kommer ren, når den stikkes ned i midten af kagen.
FLØDEOSTECREME:
200 G FLØDEOST
75 G FLORMELIS
125 G BLØDT SMØR
RØD SKOVSYRE TIL PYNT
Pisk smør blødt og cremet.
Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.
Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.
Kom cremen på en sprøjtepose med fransk stjernetyl.
Pynt kagerne med creme, karamel og rød skovsyre.