En cookie som er fyldt til randen med mørk chokolade. En yderst nem og lækker snack.
CHOCO-CHUNK COOKIES MED MANDLER
CA. 30 STK.
110 G BLØDT SMØR
185 G SUKKER
1/2 STANG VANILJE
1 ÆG
25 ML MÆLK
210 G HVEDEMEL
1 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK SALT
225 G MØRK CHOKOLADE, GROFTHAKKET
50 G MANDLER, HAKKEDE
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen til en lys og luftig masse.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, kom dem i sukkermassen, sammen med ægget og mælken og pisk det hele godt.
Sigt mel og bagepulver ned i æggecremen og fold dem i med en dejskraber til en glat dej.
Fold den mørke chokolade og mandlerne ind i kagedejen.
Sæt runde toppe af dejen, ca. 1 spsk. størrelse, på en bageplade beklædt med bagepapir, der skal være godt 5 cm imellem hver top, da dejen vil flyde ud under bagning.
Bag kagerne midt i ovnen i cirka 15-18 min til de er gyldenbrune og føles lidt faste. De vil dog først blive sprøde når de får lov til a hvile på en rist.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.