Guldbryllupskagen

For en uges tid siden var det mine forældres guldbryllupsdag, hvor familie og venner var troppet op for at overraske dem med lækkert morgenbord og selvfølgelig kage. Overrasket blev de og meget glade. Det var en hyggelig formiddag i godt selskab.

I skal selvfølgelig have opskriften på kagen og det var første gang jeg kastede mig ud i at lave en talkage, det var jo oplagt når nu de havde været gift i 50 år.

Jeg har købt mig noget der hedder sort kakao, som er meget mørkere end den normale slags man køber i supermarkederne og giver kagen en næsten sort farve. Jeg skal også lege med det til en Halloweenkage. Du kan dog sagtens kun bruge almindelig kakao, i stedet for den sorte.

GULDBRYLLUPSKAGEN
CA. 20-25 PERSONER

MUDCAKE:
100 G SMAGSNEUTRAL OLIE, FX RAPSOLIE
300 G MINIMUM 55% MØRK CHOKOLADE
140 G FRISKBRYGGET KAFFE
320 G MEL
3 TSK. NATRON
1½ TSK. BAGEPULVER
215 G SUKKER
35 G SORT KAKAO
30 G ALM. KAKAO
3 M/L ÆG
425 G KÆRNEMÆLK

Tænd ovnen på 180°.

Beklæd en ca 25×40 cm bradepande med bagepapir i bunden og smør siderne godt.

Bland olie, chokolade og kaffe i en gryde og varm det hele op, under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og det svale lidt.

Bland alle de tørre ingredienser i en separat skål. Sigt kakaoen i, så der ikke er nogen klumper.

Rør æggene ud i kærnemælken i en anden skål.

Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt chokoladeblandingen, under omrøring. Rør derefter kærnemælken i, indtil alt er rørt godt sammen.

Hæld dejen i formen, og pak gerne våde viskestykker rundt om formen, så den hæver lige op.

Bag kagen i ca. 40-45 minutter eller til en tandstikker kommer ren ud. Skulle kagen alligevel have fået en lille top på, så læg et rent viskestykke ovenpå pres let ned på den varme kage, så toppen bliver flad.

Vend kagen ud og lad den afkøle helt på en bagerist, inden den skæres ud i de tal du skal bruge. Jeg printede disse ud.

Når tallene er skåret ud, deles de i to lagkagelag.

FLØDEOSTEFROSTING:
300 G FLØDEOST
200 G BLØDT SMØR
150 G FLORMELIS

Pisk smør blødt og cremet.

Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.

Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.

Kom cremen på en sprøjtepose med stjernetyl.

RUBYCREME:
4 BLADE HUSBLAS
200 G RUBY CHOKOLADE
500 G FLØDE

Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.

Hak chokoladen fint og kom det i en skål.

Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen, og rør til en glat ganache,

Knug vandet ud af husblasssen og rør det ud i cremen.

Dæk cremen til med husholdningsfilm, og læg det helt ned på overfladen.

Sæt den på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Lige inden du skal pynte kagen, pisker du cremen let op, så den bliver luftig, og du kan sprøjte toppe ud.

Kom den i en sprøjtepose med stjernetyl.

SAMLING:

Læg de to første bunde på fadet kagen skal serveres på og sprøjt en masse toppe på bundene med flødeostecremen.

Læg de næste bunde ovenpå og pynt med toppe af rubycreme.

Nu er kagen klar til pynt.

TUILLE-KORALLER:
5 G HVEDEMEL
40 G VAND
10 G OLIE
LIDT GUL PASTAFARVE

Bland farve, mel, olie og vand sammen i en skål.

Varm en pande godt op, kom en lille skefuld af dejen på panden, og steg til vandet er fordampet.

Tag korallen af panden med en spatel og lad den køle på et stykke køkkenrulle.

Pensl med guldstøv

PYNT:
FORSKELLIGE SIMPLE MOMENTS KUGLER I GULD
JORDBÆR
BLÅBÆR
BROMBÆR
HINDBÆR
TUILLES

Pynt kagen som du har lyst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *