Brownie med Valnødder og Karamel

En videreudvikling af min brownie med saltkaramel, hvor jeg har toppet kagen med et gedigent lag blød karamel. Så er selve kagen fyldt op med lækre valnøddekerner og ekstra hakket chokolade, så man også får lidt crunch i den bløde og fudgy kage.

BROWNIES MED VALNØDDER OG KARAMEL
14-16 PERS.

BROWNIE:
135 G MØRK CHOKOLADE
175 G SMØR
200 G SUKKER
3 ÆG
1 TSK. VANILJESUKKER
½ TSK. FLAGESALT
125 G HVEDEMEL
100 G VALNØDDEKERNER
100 G HAKKET MØRK CHOKOLADE

Forvarm ovnen til 175 grader.

Beklæd en 20 cm springform, med bagepapir og smør papiret, så hænger kagen ikke fast. Hak 135 g chokolade groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og fold til sidst mel i med en dejskraber.
Rør valnøddekerner og 100 g hakket chokolade i dejen.

Fordel browniedejen i formen.

Bag kagen midt i ovnen i 30 min eller til midten af kagen ikke længere er alt for blævrende og der hænger en smule dej ved en tandstikker.

Lad kagen køle af.

KARAMELFUDGE:
100 G FLØDE (38%)
50 G SUKKER
60 G GLUKOSE SIRUP
70 G VALRHONA DULCEY
2 TSK VANILJESUKKER
1/4 TSK FINT SALT
50 G KOLDT SMØR I TERN
FLAGESALT

Kog alle ingredienser undtagen smør og salt i en gryde indtil det tykner, ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen og rør smør og fint salt i karamellen.

Fordel den varme karamelfudge på kagen, drys med flagesalt og stil den i køleskabet i mindst fem timer inden servering, gerne natten over.

Tag den ud af køleskabet 2 timer før servering, så kagen ikke er alt for kold, fast og tung.

PYNT:
20 G VALRHONA DULCEY 32%
VALRHONA CRUNCH PEARLS

Smelt chokolade og kom den i et papirskræmmerhus eller en lille sprøjtepose og pynt overfladen af kagen med striber af chokolade.

Pynt med pearls og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *