Gin og tonic er alle vegne disse tider, så da jeg faldt over en opskrift på marshmallows med smag af den drink, måtte jeg prøve den. Især da flere af mine kolleger er fans.
GIN & TONIC MARSHMALLOWS
36 STK.
6 BLADE HUSBLAS
40 G ÆGGEHVIDE
150 G TONICVAND
250 G SUKKER
2 SPSK CITRONSAFT
4 SPSK. GOD GIN
2 SPSK FLORMELIS
2 SPSK MAJSSTIVELSE
Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.
Opvarm sukker, citronsaft og tonicvand i en gryde ved lav varme til sukkeret er opløst.
Skru op for varmen og kog lagen op til 118 grader, tag straks gryden af varmen.
Pisk æggehviden stiv i skålen på din køkkenmaskine, med piskeriset sat på.
Knug vandet ud af husblassen og smelt det i sukkerlagen.
Tilsæt gin til sukkerlagen.
Skru hastigheden på køkkenmaskine op på max. og hæld sukkerlagen ned i skålen i en tynd stråle. Pas på du ikke rammer piskeriset, for så sprøjter lagen til alle sider.
Lad maskinen køre i 20 min til massen er kølet af, du kan mærke på skålens side om det er tilfældet. Massen vil falde fra piskeriset i tykke bånd og have en sej konsistens.
Beklæd en 20×20 cm form med bagepapir og smør den med smagsneutral olie, brug også olien til at lime papiret fast til formen, så du får en hel skarp kant.
Hæld marshmallowmassen i formen og glat overfladen ud. Dæk med film over toppen af formen, uden at det rører massen.
Lad den stå minimum 4 timer, men gerne til dagen efter, et køligt sted. Dog ikke i køleskabet.
Klip eller skær marshmallow ud i firkanter med en skarp saks eller kniv smurt med olie.
Tril stykkerne i en blanding af flormelis og majsstivelse, børst det overskydende af.
Opbevar marshmallows i en lufttæt beholder, så længe de nu holder.