Site Overlay

Butterdejsgræskar

Her følger opskriften på måske de nemmeste små tærter du kan forestille dig at bikse sammen. Fordi Allehelgen er lige rundt om hjørnet, er de selvfølgelig i form af små uhyggelige græskar. Men du kan lave dem i andre udformninger, hvis du vil.

BUTTERDEJSGRÆSKAR
12 stk.

2 RULLER BUTTERDEJ Á 275 G
NUTELLA
MARMELADE
1 ÆG
PERLESUKKER

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul dejen ud på køkkenbordet og prik den over det hele med en gaffel.

Udstik 24 græskar, 12 af dem overføres til en bageplade belagt med bagepapir. De bliver bundene til de færdige græskar.

Smør 1 tsk nutella eller marmelade på hver af de 12 bunde, sørg for at der er en dejkant på mindst ½ cm rundt om fyldet.

Pisk ægget sammen med lidt vand og pensl kanten af bundene, så de bedre kan hænge sammen med låget.

Skær uhyggelige ansigter ud på de resterende 12 græskar med en skarp kniv.

Flyt forsigtigt ansigterne og læg dem ovenpå bundene, knib kanterne godt sammen med en gaffel.

Pensl overfladerne med æg og drys lidt perlesukker hen over.

Bag dem midt i ovnen i 15-17 min, til bunden af græskarene er pænt gyldenbrune.

Lad dem køle af på en rist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *