Dejlige og luftige boller med en sprød skorpe, der passer godt til en hyggestund med smør og marmelade.
Kan også spises som en del af aftensmaden.
DURUMBOLLER
16 STYK.
0,5 L LUNKENT VAND
50 G GÆR
450 G DURUMMEL
300 G HVEDEMEL
1,5 TSK. SALT
OLIE
Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt og alt durumelet og rør det til en tyk grød.
Ælt hvedemelet i lidt af gangen indtil det er en glat og blød dej.
Form dejen til en kugle, smør den ind i olie og læg den i skål dækket med et klæde.
Lad dejen hæve i 1½ time.
Slå dejen ud på et let meldrysset bord, ælt den igennem og del dejen i 16 stykker.
Form dem til boller, læg dem på en bageplade belagt med bagepapir og smør toppen af bollerne med olie.
Dæk bollerne med film og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader, sæt en bradepande i bunden af ovnen.
Kast en kop koldt vand i bradepanden og luk straks lågen, lad det dampe i nogle sekunder.
Fjern filmen fra bollerne og sæt dem hurtigt ind i midten af ovnen, så der mistes så lidt damp som muligt.
Sænk varmen til 210 grader
Bag bollerne i 25-30 minutter. De er færdige når det lyder hult ved at man banker let på undersiden af bollerne.