Durumboller

Dejlige og luftige boller med en sprød skorpe, der passer godt til en hyggestund med smør og marmelade.
Kan også spises som en del af aftensmaden.

DURUMBOLLER
16 STYK.

0,5 L LUNKENT VAND
50 G GÆR
450 G DURUMMEL
300 G HVEDEMEL
1,5 TSK. SALT
OLIE

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt salt og alt durumelet og rør det til en tyk grød.

Ælt hvedemelet i lidt af gangen indtil det er en glat og blød dej.

Form dejen til en kugle, smør den ind i olie og læg den i skål dækket med et klæde.

Lad dejen hæve i 1½ time.

Slå dejen ud på et let meldrysset bord, ælt den igennem og del dejen i 16 stykker.

Form dem til boller, læg dem på en bageplade belagt med bagepapir og smør toppen af bollerne med olie.

Dæk bollerne med film og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 250 grader, sæt en bradepande i bunden af ovnen.

Kast en kop koldt vand i bradepanden og luk straks lågen, lad det dampe i nogle sekunder.

Fjern filmen fra bollerne og sæt dem hurtigt ind i midten af ovnen, så der mistes så lidt damp som muligt.

Sænk varmen til 210 grader

Bag bollerne i 25-30 minutter. De er færdige når det lyder hult ved at man banker let på undersiden af bollerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *