Finskbrød

Småsprøde kager med mandler og perlesukker på toppen. Selve småkagen er ikke besynderlig fuld af smag, så jeg har rørt lidt kardemomme i dejen.

FINSKBRØD
CA. 40 STK.

175 G MEL
75 G SUKKER
140 G KOLDT SMØR
1 TSK. STØDT KARDEMOMME
1 SPSK. PERLESUKKER
50 G HAKKEDE MANDLER
1 ÆGGEBLOMME

Blitz mel og koldt smør, skåret i mindre tern, i en foodprocessor eller blender til det ligner rasp.

Man kan også gøre det ved håndkraft ved at smuldre mel og smør mellem fingrene eller ved at hakke dem sammen med en kniv.

Tilsæt sukker og og kardemomme og ælt det sammen til en glat dej uden at overarbejde det, da det vil ødelægge sprødheden af småkagen, når den bages.

Tril dejen til en pølse, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i mindst en time.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse med en finger og skær den ud i 5 cm lang stykker. Tryk dem let flade på toppen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Varm ovnen til 180 grader.

Pensl med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.

Bag småkagerne midt i ovnen i ca. 12 min til de er gyldne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.