Site Overlay

Fastelavnsboller med Lemon Curd


Det er snart fastelavn og der skal fastlavnsboller på bordet. Absolut og uden tvivl. Og fastelavnsboller må gerne være de bløde, søde boller uden spor af fuldkorn eller grovhed. Mums.
Jeg elsker lemon curd, dens søde-syrlige smag og det hvin man får i tænderne når den er rigtig syrlig. Så jeg har valgt at komme en lille klat i midten af mine fastelavnsboller i år. Og med kakaosød glasur på toppen, får man det søde efterfulgt af det syrlige i en dejlig balance.

FASTELAVNSBOLLER MED LEMON CURD
16 boller

25 g Gær
375 ml Lunken kærnemælk
50 g Smeltet smør
600g Hvedemel
2 tsk. Stødt kardemomme
1 spsk Sukker
1/2 tsk. Salt
1 Æg, sammenpisket med lidt vand
Lemon curd

Pynt:
evt. Glasur af flormelis, kakao og vand eller smeltet chokolade

Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt det let svalede, smeltede smør.

Bland mel, kardemomme, sukker og salt sammen og vend det med det våde.

Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord til en glat, smidig masse og til den slipper fingrene uden at klistre. Eller i en køkkenmaskine med dejkrog.

Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et viskestykke og lad den hæve i en time.

Ælt dejen igen på bordet og del den i 16 boller (á ca. 60g hver)

Tril bollerne runde og rul dem fladt ud.

Kom en teske lemon curd i midten og fold dejen ind over. Knib samlingerne godt sammen, så curden ikke kan stikke af, og form bollerne forsigtigt til fine runde fastelavnsboller.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i 20-25 min.

Lad bollerne køle let af før de pyntes med glasur eller chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *