One Bite at a time

Flutes

Spis skiverne lune og med en klat smør, mere bør vel ikke siges…andet end at der skal sættes lidt tid af til at lave dem, men det er det værd.

FLUTES
3 stk.

15 g Gær
5 dl. Lunken vand
1 spsk. Salt
750 g Mel
1 Æggeblomme til pensling

Smuldr gæret i en stor skål.

Kom 4 spsk af det lunkne vand ved gæren og rør det ud.

Rør 2 spsk af melet i væsken.

Stil fordejen til at hæve i 20 min ved stuetemperatur under et klæde.

Kom resten af vandet i fordejen og rør derefter resten af melet og salt i. Det hele æltes godt igennem til en glat og smidig dej.

Stil dejen til hævning i 1-1½ time.

Ælt dejen på køkkenbordet og form til tre brød.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.

Forvarm imens ovnen til 225 grader.

Pensl brødene med æggeblommen.

Skær snit i brødene på skrå.

Stil en lille skål med koldt vand i bunden af ovnen.

Bag brødene midt i ovnen, først i 15 min.

Skru ovnen ned på 200 grader og bag brødene i yderligere 10 min eller til brødene lyder hule, når du banker let på bunden med en finger.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.