Site Overlay

Butternut Squashsuppe

Det er blevet koldere og mørkere udenfor og det betyder suppetid. Jeg elsker supper og denne er fantastisk, hvis jeg selv skal sige det. Butternut squash er i butikkerne lige nu, så det er bare om at gå i gang. Opskriften giver rigeligt med suppe og den kan sagtens fryses ned,

BUTTERNUT SQUASHSUPPE MED CROUTONER
6-8 pers.

Suppe:
2 Butternut squash
Lidt rosmarin
Olivenolie
1 spsk. Smør
3 Rødløg
4 Spisekartofler
3 Fed hvidløg
1 1/2 tsk. Stødt koriander
1 1/2 tsk. Spidskommen
1 l Grønsagtsfond
Citronsaft
Rigeligt med Flagesalt til smagning

Tilbehør:
Ristede græskarkerner
Persille
Creme fraiche
Hvidløgsbrød
evt. Stegt bacon

SUPPE:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Flæk græskaret på langs, fjern kernerne og gem dem.

Skær græskaret i grove tern. Lad bare skrællen blive på, den kan sagtens fjernes bagefter eller man kan vælge at komme skrællen med i suppen.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp olie henover, drys med rosmarin og lidt salt.

Bag græskaret i 30 min.

Pil og hak løget groft, skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

Pil og knus hvidløgene.

Varm 1 spsk. olie op sammen med smørret i en gryde, svits løg, hvidløg og kartofler af i et par minutter, indtil løgene er bløde, men ikke har taget farve.

Tilsæt koriander og spidskommen, rør det hele godt sammen og tilsæt græskarternene og hønsefonden.

Lad det koge ved svag varme i 20 min eller indtil kartoflerne er møre.

Sluk for varmen og blend suppen med en stavblender eller i en foodprocessor.

Smag til med rigeligt smør, citronsaft og salt.

RISTEDE GRÆSKARKERNER:

Vask de gemte kerner fra butternut squashen og fjern evt. græskarkød.

Mens selve græskaret steges i ovnen, kommes kernerne i gryden som suppen sk,al laves i, så sparer du en opvask.

Dæk kernerne med vand og kog dem i 20 min.

Dræn vandet og bred kernerne ud på en bageplade med papir, drys dem med lidt salt.

Når græskaret er færdigt i ovnen, tages det ud og kernerne sættes ind i ovnen.

Skru ned på 160 grader og bag kernerne til de er tørre, rør i dem en gang imellem så de ikke brænder på. Det kan tage 15-30 min.

Server suppen med kernerne, persille og creme fraiche. Hvis du vil have lidt kød til, kan du servere stegt bacon ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *