Site Overlay

Liquorice Ice Cream

Til dem der sværger ved lakridsis og dem der elsker saltlakrids. Ifølge min familie kan den sagtens klare endnu mere lakrids, så selvom denne version er ganske glimrende bliver det ikke sidste gang jeg leger med den.

LAKRIDSIS

300 g Skummetmælk
150 g Sukker
200 g Fløde
2 tsk Rålakridspulver
100 g Æggeblommer, stuetemperatur
6 spsk. Salt lakridssirup

Kom mælk, sukker og fløde i en gryde og varm op under omrøring til væsken damper uden at koge og sukkeret er opløst.

Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem let sammen med lakridspulver.

Hæld den lune væske ned i æggeblommerne i en tynd stråle, mens du pisker kraftigt, ellers kan blommerne blive til røræg.

Kom væsken tilbage i gryden under konstant omrøring, indtil den er 85 grader varm.

Blend massen med en stavblender.

Sigt den varme væske ned i en skål for at fjerne eventuelle klumper.

Sæt skålen i et isbad og bliv ved med at røre indtil væsken er kølet af.

Dæk skålen til og stil den på køl til dagen efter.

Kom formen, isen skal i, i fryseren.

Kør massen på ismaskine i ca. 45 min, lige før den er færdig kommer du 2 spsk. lakridssirup i.

Kom halvdelen af isen i formen og fordel striber af lakridssirup ovenpå, kom resten af isen ovenpå og derefter mere sirup.

Du kan vælge at spise isen med det samme, men jeg synes altid at den har godt af at komme et par timer i fryseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *