Site Overlay

Chili Con Carne

Nu nærmer vinteren sig med hastige skridt, vejret bliver kedeligere (mere end det er i forvejen, Øv), og så kommer sneen (JA!) og julemåneden :). Men de varme og hyggelige gryde eller ovnretter, som passer sig selv på de kolde aftner hvor man helst bare vil gemme sig under tæppet eller dynen, følger jo også med. Supper, frikaseér, grydestegninger, ovnbagte retter og sammenkogte retter, alle sammen gør de sit til at vinteraftenerne bliver overkommelige og de smager bare fandens godt og varmer én igennem.
Chili con carne er superlækker og fylder godt på en tom mave, det kan fryses og derfor bør det laves i kæmpe portioner. 😉

CHILI CON CARNE
4-6 pers.

2 Løg
2 Fed hvidløg
1 Jalapeño eller 2 Grønne chilier
3 Gulerødder
6 Stilke bladselleri
1 Hel stang kanel, ca. 5 cm
1 Laurbærblad
1 Stjerneanis
1 spsk Oregano
2 tsk. Stødt koriander
2 tsk. Spidskommen
1 tsk. Chilipulver
1 spsk Olie
1 Stor dåse tomat puré
500 g Hakket oksekød
6 Tomater eller 1 dåse flået/hakket
1 Dåse majs
1 dl Vand
1 spsk Kakao
1 dåse Kidneybønner
1 spsk Honning
Salt og Peber
Evt. Lidt sambal oelek

Pil og hak løg, hvidløg og chili fint.
Skræl og skær gulerødder og blegselleri i mindre skiver.

Svits løg og hvidløg i olien i en stor gryde (ca. 5 liter), tilsæt alle krydderierne, rør rundt, derefter kommes grøntsagerne i og lad det stege i et par minutter.

Brun kødet sammen med grøntsagerne, hvorefter tomatpuréen tilsættes og det hele blandes godt.

Vask og skær tomaterne i kvarte, eller hæld en dåse flåede/hakkede tomater ved retten og tilsæt majs, kakao og vand.

Lad det simre i 20 min og kom derefter bønner og honning ved.

Lad det simre i 10 min mere.

Smag til med salt og peber og eventuelt lidt sambal oelek, hvis retten skal være stærkere. Hvis retten er for stærk, tilsæt lidt sukker eller ekstra honning for at dulme styrken.

Server med revet ost, avokado i tern og creme fraiche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *