Da jeg flyttede hjemmefra i sin tid havde jeg min ældgamle opskriftsbog med. I den havde jeg opskrifter fra min mor af, men så forsvandt den… Nu er den endelig blevet fundet og blandt de gode opskrifter var denne.
Min mor kalder dem Jubelboller. Jeg vil nu fristes til at kalde dem vulkanboller, da de hæver fint inde i ovnen, krakelerer og toppingen flyder ned over dejen. Ummmmm. Så de skulle afprøves.
Bollerne er nu mere kage end brød i deres sammensætning og mængden af sukker, smør og æg kunne nok gøre Brdr. Price stolte, i hvert fald den originale opskrift. Som det er så har jeg skåret godt 100 g smør ud af opskriften, da den ellers ville lyde på hele 250g smør til 30 boller…
VULKANBOLLER
CA. 30 BOLLER
50 G GÆR
3 DL MÆLK
150 G SMØR
700G MEL
4 SPSK. SUKKER
3 ÆG
30 STK. SUKKERKNALDER
2 DL APPELSINJUICE
1 ÆG TIL PENSLING
Lun mælken og opløs gæren deri.
Smørret smeltes, afkøles let og tilsættes under omrøring.
Tilsæt mel, sukker og æg lidt ad gangen og ælt til en glat dej.
Bollerne trilles med det samme og lægges på to bageplader med papir.
Lad dem hæve i 20 min.
Pres et stykke hugget sukker ned i midten af hver bolle. Sukkerknalden overhældes med appelsinsaft og bollerne pensles med pisket æg eller fløde.
Tænd ovnen på 200 grader ved varmluft.
Bag begge plader boller (på nederste og midterste rille i ovnen) i 15 min. Man kan mærke om de er færdige ved at banke let på bunden af bollen, den skal lyde hul.