Chokomanens “Chokolade”kage

Selve chokoladekagen her er fra min mors gemmer, hun har bagt den så længe jeg kan huske og det samme med cremen som er smurt på.

Der er dog ingen reel blokchokolade i, men masser af god mørk kakao. Og så er der mit eget twist. For at det ikke skal blive for meget med alt den gode chokoladesmag, men kan det nogensinde blive for meget?, har jeg drysset stærk spejdersnuspulver henover til sidst.

CHOKOMANENS “CHOKOLADE”KAGE
CA. 12 PERS.

KAGE:
50 G SMØR
225 G SUKKER
3 ÆG
85 G MEL
50 G KAKAO
1½ TSK. BAGEPULVER
1½ TSK. VANILJESUKKER
½ TSK. SALT
½ DL MÆLK

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smelt smørret og lade det svale lidt.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt, før smørret piskes i.

Tilsæt mel, kakao, bagepulver, vaniljepulver og salt og rør det hele til en ensartet dej.

Hæld til sidst vandet i og rør det godt sammen.

Hæld dejen i en bradepande belagt med bagepapir på cirka 15x25cm og bag i 25 min.

For at være sikker på at kagen er færdigbagt, stik en tandstik ned i midten af kagen, der må ikke hænge dej ved.

Fjern kagen fra ovnen, vend den ud af bradepanden og lad den køle helt af.

CREME:
50 G SMØR
50 G FLORMELIS
25 G KAKAO
½ TSK FLYDENDE VANILJE
1/4 TSK SALT

Blødgør smørret og rør flormelis i til en ensartet creme.

Rør kakao og vanilje i, og smag til med salt.

GLASUR:
100 G FLORMELIS
2½ SPSK. VAND
10 G KAKAO
SPEJDERSNUSPULVER

Rør flormelis, vand og kakao sammen til en glat masse.

SAMLING:

Flæk kagen på langs, med denne kage kan man sagtens bruge et stykke sytråd, lægge den hvor snittet på kagen skal være og så lave en løkke som trækkes igennem kagen.

Smør cremen på den nederste bund, læg topbunden på og fordel glasuren over den samlede kage.

Drys til sidst med spejdersnus henover kagen.

Skær den ud i rette portioner, alt efter hvor stor en chokoman man er og hvor meget man kan spise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *