Porretærte med Cremede Gulerødder

Sundt og lækkert, propfyldt med grøntsager…selve opskriften bruger kun porrer, men fyldet kan varieres i uendelighed og man kan få brugt rester på ingen tid.

PORRETÆRTE MED CREMEDE GULERØDDER

3 PORRER
200 G BACON I TERN
EN HÅNDFULD SMÅ TOMATER
1 SPSK. OLIVENOLIE
1/2 TSK. SALT
1/4 TSK. MUSKATNØD
3 M/L ÆG
125 ML FLØDE
50 G REVET OST
1 RULLE BUTTERDEJ
1 SAMMENPISKET ÆG TIL PENSLING
TØRRET BASILIKUM OG OREGANO

Forvarm ovnen til 200 grader.

Rul butterdejen ud og pres den forsigtigt ned i en 20 cm. springform. Den skal kunne nå godt op ad siderne, da dejen skal foldes ind over fyldet til sidst. Hænger der overskydende dej ud over kanten, kan noget af den skæres af og placeres der hvor der mangler.

Rens porrerne og snit dem i tynde skiver.

Vask og skær tomaterne i skiver.

Steg bacon halvsprøde i en stor pande.

Tilsæt olie og porrer. Steg indtil porrerne er bløde og svundet ind i størrelse.

Pisk æg, fløde, muskatnød og salt sammen.

Kom halvdelen af fyldet ovenpå dejen, fordel tomatskiverne i et lag og kom resten af fyldet på.

Drys revet ost på og overhæld med æggemassen.

Fold butterdejen ind over mod midten, så den dækker fyldet. Det gør ikke noget hvis den ikke dækker helt, da lufthullerne lader overskydende væske fordampe.

Pensl toppen med æg og drys med oregano, basilikum og flagesalt.

Bag tærten midt i ovnen i ca. 40-45 min. indtil fyldet har sat sig.

Lad den køle af i minimum 15 min før servering.

Server med cremede gulerødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *