Disse pebernødder er ikke de samme som vores lækre smørfyldte mundgodter. Der faktisk intet smør i overhovedet. Opskriften er fra 1703 og er absolut lige så lækker som dem vi kender i dag. De har en mere karamelliseret smag, på grund af den brune farin, men ellers så vil den første bid smage som klassiske pebernødder og duften er fantastisk.
Dejen kan fryses, tril den til lange pølser og pak dem individuelt før de fryses, så er dejen lige til at skære til nødder og bage, direkte fra frost.
Portionen her, der fylder tre bageplader, kan sagtens ganges op. (Den originale opskrift kalder på 500 g farin og mel, 5 æg og dobbelt op af krydderierne)
PEBERNØDDER ANNO 1703
200 G BRUN FARIN
200 G MEL
2 M/L ÆG
1/4 TSK. STØDT KARDEMOMME
1/4 TSK. STØDT STJERNEANIS
1 KNIVSPS. PEBER
1/4 TSK. STØDT KANEL
15 G SUKAT
REVEN SKAL AF 1/2 CITRON
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rør alle ingredienserne til en sammenhængende masse.
Stil dejen på køl i minimum en time.
Tril pebernødder af dejen med mel på hænderne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 8-10 minutter, eller til de er pænt gyldenbrune i bunden.