Passionsfrugttærte med Røde Bær

Jeg lavede denne tærte for nogle år siden til en personalefest, men tænkte at den godt kunne klare en opdatering.

PASSIONSFRUGTTÆRTE MED RØDE BÆR
12-14 PERS. 

MØRDEJSBUND:
200 G MEL
100 G SMØR
80 G FLORMELIS
40 G ÆGGEBLOMMER
1/4 STANG VANILJE
1/4 TSK SALT
SAFT OG SKAL AF 1/2 CITRON

Blend det kolde smør, salt og mel til en fin rasp. Blitz af korte omgange, så smørret ikke smelter.

Blend æggeblommer, flormelis, vaniljekorn, citronsaft og skal til en cremet masse.

Rør de to sammen til en blød dej. Form dejen til et rektangel, pak den ind i film og læg dejen på køl i 1 time.

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3-4 mm og beklæd en aflang tærteform med den. Skær overskydende dej af, prik bunden med en gaffel og stil formen på køl i yderligere 1 time…eller 30 min i fryseren.

Opvarm ovnen til 190 grader

Kom et stykke sølvpapir ovenpå dejen og fyld op med ris eller bagebønner.

Bag bunden i 15 min.

Tag formen ud af ovnen og fjern bønner og sølvpapir

Skru ovnvarmen ned på 175 grader

Stil bunden tilbage i ovnen i 5 min

Lad bunden køle helt af, mens du laver fyldet.

PASSIONSFRUGTCREME:
140 G SUKKER
2 M/L ÆG
1 TSK. MAJSTIVELSE
KØD AF 6 PASSIONSFRUGTER
SAFT AF ½ CITRON
2 BLADE HUSBLAS
125 G SMØR I TERN

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Skrab kødet ud af passionsfrugtene og kom det en skål der kan tåle mikroovn. Varm det i 30-50 sekunder.

Kom det i en blender eller minihakker og blitz i 10 sekunder. Press massen igennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne.

Pisk sukker, æg og majsstivelse sammen, pisk det lune passionfrugtskød i massen.

Kog det op over middel-svag varme under konstant omrøring indtil det begynder at tykne og ligne en god tyk sovs.

Tag cremen af varmen, knug vandet ud af husblassen og pisk den i cremen.

Pisk smørret i lidt af gangen indtil det er helt inkorporeret.

Hæld massen over kiksebunden og stil den i køleskabet til cremen har sat sig.

PYNT:
EN BLANDING AF RØDE BÆR; JORDBÆR, RIBS, HINDBÆR
MARMELADE, rørt op med lidt vand
OPALYS PERLER
RØD SKOVSYRE
SPISELIGT GULDSTØV

Rør hindbærmarmelade sammen med en sjat vand og varm det kort i mikroovnen.

Pensl bærrene med marmeladen, så tørrer de ikke så hurtigt ud og ser flotte og skinnende ud.

Pynt tærten med bærrene.

Færdiggør pynten med perler, skovsyre og guldstøv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *