Site Overlay

Valentinstærte med Rosé

I år ville jeg gerne lege med de klassiske smage for valentinsdag, chokolade, sprudelwasser og jordbær. Så jeg havde denne tærte med på arbejde i dag, for at fejre kærligheden i hverdagen og ikke kun på den 14. Februar.

VALENTINSTÆRTE MED ROSÉ
10-12 PERS.

KAKAOMØRDEJ:
15 G KAKAO
135 G HVEDEMEL
50 G FLORMELIS
75 G KOLDT SMØR
1 NIP SALT
1/2 ÆG
2 SPSK. KOLDT VAND

Kom kakao, hvedemel, flormelis, smør og salt i en blender.

Blend det til rasp, og saml dejen med æg og vand.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

Rul den kolde dej ud til 2-3 mm tykkelse.

Beklæd en aflang tærteform, i tinblik med løs bund, med dejen, og prik bunden med en gaffel. Skær ikke overskydende dej endnu.

Sæt bunden i fryseren, mens ovnen varmes op til 180 grader.

Krøl et stykke bagepapir sammen, læg det over bunden og fyld bagebønner ovenpå.

Bag bunden midt i ovnen i 10 min.

Fjern bagepapir og bønner og giv den yderligere 10 minutter i ovnen til den er gennembagt.

Skær nu den overskydende dej af, så du får en pæn skarp kant.

Lad bunden køle helt af.

ROSÉ-MASCARPONEMOUSSE:
3 BLADE HUSBLAS
150 ML. MOUSSERENDE ROSÉVIN
1 SPSK. MAJSSTIVELSE
2 SPSK. SUKKER
125 G MASCARPONE
150 ML FLØDE 38%
60 G FLORMELIS
LIDT PINK PASTAFARVE

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min.

Rør majsstivelse og sukker ud i lidt af rosévinen i en gryde, før resten af vinen tilsættes, så undgår du klumper.

Varm væsken op ved medium-høj varme indtil vinen simrer uden at koge.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den ud i den varme vin.

Hæld væsken i en skål og sæt den i køleskabet i 15-20 min.

Pisk fløden sammen med flormelis til flødeskum.

Rør mascarponen blød og vend den sammen med halvdelen af flødeskummet.

Når vinen er kølet af til lillefingervarm og er lettere skvulpende uden at være fast, vendes den ind i mascarponecremen.

Vend resten af flødeskummet i.

Tag en spiseske creme fra og rør en lille smule pink pastafarve ud i den, rør den ud i resten af mascarponemoussen.

Fordel moussen på bunden og glat overfladen ud.

Sæt tærten på køl i 2-3 timer, gerne natten over.

PYNT:
250 G JORDBÆR
EN LILLE HÅNDFULD HINDBÆR
VALRHONA OPALYS PERLER
GULDKRYMMELKUGLER
SKOVSYRE
SPISELIGT GULDSTØV
1 TSK. HINDBÆRMARMELADE

Rør hindbærmarmeladen op med lidt vand og varm den i mikroovnen i 10-20 sekunder.

Vask bærrene og dup dem tørre.

Skær toppene af jordbærrene og halvér dem. Skær de fleste halve jordbær ud i form af hjerter, et par af jordbærrene skæres i kvarte.

Pensl jordbærrene med den varme marmelade, det vil forsegle dem og de tørrer ikke så nemt ud.

Skær et par hindbær i halve og pensl dem ligeså.

Pynt kagen med jordbærhjerter, hindbær, perler og skovsyre.

Spred kærligheden i hverdagen, ikke kun d. 14 Februar. ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *