Site Overlay

Limecurd

LIME CURD
CA. 350 G

SAFT OG REVEN SKRÆL AF 5-6 ØKOLOGISKE LIMES (1 DL. SAFT)
2 M/L ÆG
130 G SUKKER
50 G SMØR, I MINDRE STYKKER

Rør saft, æg og sukker sammen i en stålgryde over vandbad.

Bliv ved med at røre i massen til den begynder at tykne og have samme konsistens som en god sauce, hollandaise eller lignende.

Tag skålen af varmen og si massen gennem en finmasket sigte for at fjerne eventuelle klumper.

Pisk smørret i, lidt ad gangen, til det er inkorporeret.

Rør limeskrællen i og lad curden køle let af før den kommes på rene, skoldede glas.

Curden vil fortsætte med at tykne under afkøling.

Men skulle det vise sig at den er skilt, når den er kold, kan den reddes ved, at komme curden i en skål og ind i microovnen, på fuld knald i 4 min. Rør rundt i massen og giv den 1 min mere, så skulle den gerne være perfekt igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *