Crêpekage med Blåbær og Chokolade

Pandekage på pandekage på pandekage, og masser af dem, fyldt med blåbærskum og chokoladeganache. Klar til en solrig forårs- eller sommerdag.

CRÊPEKAGE MED BLÅBÆR OG CHOKOLADE
10-12 PERS.

PANDEKAGER:
4 ÆG
100 G SMØR
6 DL MÆLK
300 G HVEDEMEL
50 G FLORMELIS
1 TSK. SALT
2 TSK. KARDEMOMME

Bland mel, flormelis, salt og kardemomme sammen i en stor skål.

Pisk mælken i lidt ad gangen, så alle klumper bliver rørt ud, dejen skal være så klumpefri som muligt.

Tilsæt æggene, ét af gangen, og pisk igen til det hele er godt blandet sammen.

Smelt smørret og pisk det i.

Sæt dejen på køl i 30 min.

Smelt lidt smør på en pande og hæld 3/4 dl. dej på. Sørg for at dejen kommer helt ud til kanten af panden.

Når pandekagen begynder at være gennembagt og gyldenbrun på bagefladen, så vendes den og bages færdig på den anden side.

Med den obligatoriske først fejlslagne pandekage, som man skal smagsteste, vil der blive 18 pandekager.

BLÅBÆRSKUM: 
250 G BLÅBÆR
1 SPSK. VAND
200 G SUKKER
60 G SMØR, I MINDRE TERN
3 ÆG
SAFT AF 1 CITRON
1 BLAD HUSBLAS
4 DL FLØDE
40 G FLORMELIS

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 min.

Kog blåbær og vand i gryde i ca. 10 min, indtil bærrene er godt møre og afsaftet.

Passér massen gennem en sigt for at fjerne kerner og skind.

Kom blåbærpuréen i en stålskål og varm op over vandbad.

Tilsæt sukker, smør, citronsaft og æg, pisk det hele sammen under konstant omrøring ved middel varme til curden tykner og ligner en god hollandaise. Det tager ca. 5-10 minutter.

Tag 200 g curd fra og gem resten til en anden lækker dessert, knug vandet ud af husblassen og smelt den i den varme curd.

Lad curden køle helt af.

Pisk den kolde curd cremet med flormelis, med en elpisker.

Tilsæt fløden og pisk det hele til stift skum, der holder formen.

CHOKOLADEGANACHE:
100 G 70% MØRK CHOKOLADE
140 G FLØDE
50 G SMØR

Smelt chokolade og smør og rør det sammen.

Varm fløden op til kogepunktet og rør den i chokoladen.

Lad ganachen køle let af før samling af kagen.

SAMLING:

Læg den første pandekage på det fad kagen skal serveres på.

Fordel en spiseskefuld blåbærcreme ovenpå og bred ud til kanten af pandekagen.

Kom den næste pandekage ovenpå og derpå chokoladeganache.

Forsæt således skiftevis, afslut med toppe af blåbærcremen, der er kommet på sprøjtepose med stjernetyl.

PYNT:
BLÅBÆR
KRYMMEL
FORGLEMMIGEJ

Pynt med blåbær, krymmel og forglemmigej.

Stil kagen på køl indtil servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *