Påskeæg med Baileys

Der har været en lille påskehøne, den har lagt et påskeæg, i form af en flødebolle med vaniljeskum og Baileysganache.

PÅSKEÆG MED BAILEYS
CA. 15 STK.

BAILEYSGANACHE:
25 G 47% MÆLKECHOKOLADE
25G 70% MØRK CHOKOLADE
20G FLØDE
20 G BAILEYS
SALT

Hak chokoladen fint.

Varm fløde og baileys op til kogepunktet og hæld det over chokoladen.

Rør det til en glinsende masse og kom ganachen i en sprøjtepose.

Læg posen på køl, mens de andre elementer laves.

CHOKOLADESKAL:
200 G 70% MØRK
SPISELIGT GULD- OG LILLA GLIMMERS STØV

Hak chokoladen og kom 2/3 i en skål der kan tåle mikroovn.

Sæt skålen i mikroovnen og giv den 20 sekunder ad gangen ved 80% kraft, indtil chokoladen er smeltet og er 55 grader, ikke mere.

Tilsæt den sidste 1/3 chokolade og rør til temperaturen er nede på 29 grader.

Varm så forsigtigt chokoladen op igen, ved korte intervaller i mikroovnen, til den er 32 grader.

Pynt en chokoladeform med påskeæg med guld og lilla glimmerstøv

Fyld den tempererede chokolade i formen.

Bank let på formen, så du undgår luftbobler.

Vend chokoladeformen på hovedet, og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen.

Skrab formens overflade ren, og stil formen i køleskabet i 10 minutter med bunden i verjret, på et stykke bagepapir.

SKUM:
50 G SUKKER
25 G GLYKOSESIRUP
25 G VAND
KORN AF 1/2 STANG VANILJE
40 G PAST. ÆGGEHVIDER
1 SPSK. SUKKER:

Kom sukker, glykosesirup, vand og vaniljekorn i en tykbundet gryde, hav et sukker/digitalt termometer ved siden af.

Rør ingredienserne sammen til sukkeret smelter. Temperaturen skal nå op på præcis 117 grader, og det kan gå hurtigt, så stå klar ved siden af.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk videre til skummet er blankt.

Når siruppen er klar, hældes den i en tynd stråle ned i æggehviderne, mens du pisker der ud ad på en mellem hastighed.

Derefter skrues hastigheden op til max og der piskes i 8-10 minutter.

Skummet kommes i en sprøjtepose og chokoladeskallerne fyldes 2/3 op. Overfladen glattes ud og der sprøjtes en stribe ganache ovenpå.

Stil formen på køl i 1 time, så skummet kan køle helt af.

Luk flødebollerne med smeltet chokolade, og stil formen på køl igen.

Når chokoladen er størknet, kan du forsigtigt banke formen på køkkenbordet og så skulle de pænt falde ud af formen.

OBS: Har du ikke mod på at kaste dig over temperering, så kan du bruge en silikoneform, og stille den i fryseren, så er det nemmere at få flødebollerne ud, ved forsigtigt at skubbe dem ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *