Oreo Cheesecake med Karamel

 

Lækkerog cremet cheesecake toppet med salt karamelsauce og sprøde kiks. Man behøver ikke de store stykker, da smagen er bastant, men samtidig blød og sprød. Derudover er kagen fryseegnet, selv pyntet færdig, den skal bare pakkes godt ind i først husholdningsfilm og derefter sølvpapir.

OREO CHEESECAKE MED KARAMEL
10-12 PERS.

KIKSEBUND:
150 G OREOS
100 G HAVRE-KIKS
1 SPSK KAKAOPULVER
125 G SMØR

Blend oreos og havrekiks til krummer – enten i en foodprocessor eller minihakker.

Kom krummerne i en skål og tilsæt kakaopulver.

Smelt smørret og bland det i kiksekrummerne. Konsistensen skal ligne vådt sand.

Hæld blandingen i en 18 cm springform, beklædt med bagepapir i bunden og kageplast i siderne.

Pres blandingen godt ud i kanterne og bunden, så bunden er nogenlunde samme tykkelse iver det hele.

Stil bunden i fryseren mens du laver resten.

CHEESECAKEFYLD:
3 BLADE HUSBLAS
SAFT AF EN ØKO. LIME
100 G HVID CHOKOLADE
200 G FLØDEOST NATUREL
125 G FLORMELIS
1/2 STANG VANILJE
300 G PISKEFLØDE
200 G BLANDET OREOS + EKSTRA TIL PYNT

Udblød husblas i koldt vand 5-10 minutter.

Varm limesaft op til lige under kogepunktet.

Knug vandet ud af husblassen og smelt den i den varme saft.

Lad saften køle af til den er fingervarm.

Pisk imens flødeost, vanilje og flormelis let og luftigt i en skål.

Smelt chokoladen i en skål og vend den forsigtigt i ostemassen

Tilføj den håndvarme limesaft, og vend den i osteblandingen til massen er blød og glat.

Pisk fløden til let skum med bløde toppe.

Vend flødeskummet i ostemassen.

Knus de forskellige oreos i store stykker og vend dem i massen.

Fordel ostefyldet oven på kiksebunden og sæt kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.

KARAMELFUDGE:
50 G FLØDE (38%)
25 G SUKKER
30 G GLUKOSE SIRUP
30 G VALRHONA DULCEY CHOKOLADE
1 TSK VANILJESUKKER
25  KOLDT SMØR I TERN
FLAGESALT

Kog alle ingredienser undtagen smør i en gryde indtil det tykner, ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen og rør smør i karamellen.

Fordel den varme karamelfudge på kagen, drys med flagesalt.

PYNT:
BLANDEDE OREOS
VALRHONA CRUNCH PERLER

Pynt kagen med oreos og perler og stil den i køleskabet i mindst fem timer inden servering.

Tag den ud af køleskabet ca. 30 min før servering, så kagen ikke er bundkold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *