Limemousse

En alternativ version til den dejligt syrlige citronfromage, med smag af lime og hvid chokolade. Hvis I undrer jer over at fløde og saft er angivet i gram i stedet for, er det fordi jeg er begyndt at veje væsker af, da det er mere præcist end øjemål og en streg på en kande.

LIMEMOUSSE
CA. 4 PERS. 

2 BLADE HUSBLAS
70 G LIMESAFT + SKALLEN AF
130 G FLØDE
KORNENE AF ½ STANG VANILJE
20 G PAST. ÆGGEHVIDER
35 G PAST.ÆGGEBLOMMER
75 G FLORMELIS
20 G HAKKET HVID CHOKOLADE

Udblød husblassen i koldt vand i 10 min.

Varm limesaften og skal op og smelt husblassen deri.

Hæld limesaften i en skål lad den køle af til den er lillefingervarm.

Pisk fløden og vaniljekorn til bløde toppe, den må ikke piskes for meget, for ellers kommer der flødeskumsklumper i limemoussen.

Pisk hvider, blommer og flormelis til en lys og cremet æggesnaps.

Kom 1/3 af æggesnapsen i den fingervarme limehusblas og rør dem sammen med en dejskraber.

Hæld limeblandingen ned i resten af æggesnapsen og vend det sammen uden af banke for meget luft ud.

Vend flødeskummet i cremen lidt ad gangen med dejskraberen.

Stil moussen på køl i en times tid og lad den sætte sig lidt, før den hakkede chokolade forsigtig vendes i. Grunden til at moussen skal sætte sig lidt er at ellers vil chokoladen synke til bunds.

Kom derefter limemoussen i: Én stor skål, små portionsforme og stil den på køl i minimum 3 timer til den har sat sig. Eller i silikoneforme som beskyttes med et lag husholdningsfilm og sættes i fryseren, så får du de fineste små moussekager vendt ud på en tallerken.

Server evt. med en god klat flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *