Site Overlay

Koldhævet Frøsnappere med Birkes og Pistacie

Det er efterhånden længe siden jeg har bagt brød, så da jeg inviterede familien til brunch og bobler på min fødselsdag, var det da oplagt…at kaste mig over wienerbrød i form af frøsnappere med remonce, birkes og pistacie. Denne udgave er koldhævet, så det kan være klar til morgenbordet i en fart.

KOLDHÆVET FRØSNAPPERE MED BIRKES OG PISTACIE
10 STK.

WIENERBRØDSDEJ:
20 G. GÆR
150 G MÆLK
30 G. SUKKER
1 ÆG
300 G. HVEDEMEL
250 G. SMØR

Rør gæren ud i den kolde mælk til der ikke er flere klumper.

Pisk æg sammen med sukker og rør det i væsken.

Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt til sidst dejen til den er glat og smidig.

Rul nu dejen ud på et meldrysset bord i et rektangel (20×40 cm.) i ca. ½ cm. tykkelse.

Skær smørret i tynde skiver og fordel det på 2/3 af dejen.

Fold rektanglet sammen i 3 lag. Start med at vende den side uden smør på ind mod midten og dernæst den anden side der indover.

Når første foldning er i hus stilles dejen på køl i 15 min. hvorefter den udrulles til 1 cm tykkelse og foldes 2 gange mere, så dejen i alt er blevet foldet 3 gange og nu har 27 lag.

Så lægges den på køl en sidste gang i 30 min.

REMONCE:
1/2 VANILJESTANG
100 G MEGET BLØDT SMØR
100 G SUKKER
50 G MARCIPAN
BIRKESFRØ
PISTACIEMEL

Rør vaniljekorn, smør, sukker og fint revet marcipan godt sammen til en blød og cremet remonce.

Rul dejen ud til en størrelse på ca. 30 x 40 cm og fordel remoncen på dejen i et jævnt lag, men stop ½ cm fra kanten på den lange led.

Fold dejen på midten på den lange led og knib kanterne sammen.

Pensl først den ene side med sammenpisket æg og drys med birkes, gentag processen på den anden side med pistaciemel.

Skær 10 strimler, ca. 4 cm bredde, og sno dem 2 gange.

Placer frøsnapperne på en bageplade beklædt med bagepapir, kom husholdningsfilm henover og et fugtigt viskestykke.

Stil pladen i køleskabet natten over.

Næste morgen, tag pladen ud, fjern viskestykke og film og bag den i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 12-15 min. til de er gyldne og sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *