Koldhævede Tebirkes

Lækre hjemmebagte tebirkes eller københavnerbirkes, lavet på wienerdej og fyldt med remonce, som en del af morgenbordet en dejlig forårsdag.

KOLDHÆVEDE TEBIRKES
12 STK.

WIENERDEJ:
20 G GÆR
150 G MÆLK
30 G SUKKER
1 ÆG
300 G HVEDEMEL
200 G SMØR

Rør gæren ud i mælken til der ikke er flere klumper.

Pisk æg sammen med sukker og rør det i væsken.

Rør hvedemelet i lidt ad gangen og ælt til sidst dejen til den er glat og smidig.

Rul nu dejen ud på et meldrysset bord i et rektangel (20×40 cm.) i ca. ½ cm. tykkelse.

Skær smørret i tynde skiver og fordel det med overlap på 2/3 af dejen.

Fold rektanglet sammen i 3 lag. Start med at vende den side uden smør på ind mod midten og dernæst den anden side der indover.

Når første foldning er i hus stilles dejen på køl i 20 min. hvorefter den udrulles til 1 cm tykkelse og foldes 2 gange mere, så dejen i alt er blevet foldet 3 gange og nu har 27 lag.

Så lægges den på køl en sidste gang i 30 min.

REMONCE:
1/2 VANILJESTANG
75 G MEGET BLØDT SMØR
75 G SUKKER
35 G MARCIPAN
1 SAMMENPISKET ÆG
BLÅ BIRKES

Rør vaniljekorn, smør, sukker og fint revet marcipan godt sammen til en blød og cremet remonce.

Rul dejen ud til en størrelse på ca. 30 x 40 cm og fordel remoncen på dejen i et jævnt lag, men stop ½ cm fra kanten på den lange led. Pensl dejen uden remonce med lidt vand,

Fold dejen en trejdedel ind over på den lange led, og derefter en anden tredjedel og pres dejen let sammen

Pensl oversiden med sammenpisket æg og drys med birkes.

Skær dejen i 10 strimler, ca. 4 cm bredde.

Placer tebirkes på en bageplade beklædt med bagepapir, kom husholdningsfilm henover og derefter et fugtigt viskestykke.

Stil pladen i køleskabet natten over.

NÆSTE MORGEN: Tag pladen ud, fjern viskestykke og film og bag thebirkes i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 12-15 min. til de er gyldne og sprøde.

OBS: Du kan også vælge at lade brødene hæve ved stuetemperatur i 1-2 timer før de bages, istedet for at koldhæve dem. Det skal være uden viskestykket så og gæren skal røres ud i lunken mælk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *