Koldhævede Hot Cross Buns

Hot cross buns spises traditionelt på Langfredag i engelsktalende lande, men kan spises hele året. De har traditioner helt tilbage til middelalderen, for at markere slutningen på fasten og fejringen af Påsken. Der findes mange variationer, men de fleste har de tilfælles at de er fyldt med krydderier, tørret frugt og har det karakteriske kryds på toppen. Jeg har valgt at fylde mine med safran, kardemomme, forskellig tørret og syltet frugt. Så er de lavet som koldhævet boller, så du kan få dem friske fra ovnen om morgenen.

KOLDHÆVEDE HOT CROSS BUNS
12 STK.

1 SPSK KOGENDE VAND
0,5 G SAFRAN
15 G GÆR
2½ DL KÆRNEMÆLK
2 M/L ÆG
50 G SUKKER
2 TSK. KARDEMOMME
½ TSK. SALT
50 G SUKAT
20 G SYLTET APPELSINSKAL
100 G TRANEBÆR/ROSINER
60 G MEGET BLØDT SMØR
550 G HVEDEMEL

Hæld kogende vand over safranen, og lad den trække i 30 min.

Opløs gæren i den kolde mælk.

Pisk æg og sukker sammen med kardemomme og salt

Pisk æggemassen i mælken, sammen med den afkølede safranvæske, der hældes igennem en finmasket sigte.

Ælt ca. 500 g mel i, lige før dejen er helt samlet, tilsæt smørret og ælt derefter resten at melet i dejen.

Kom dejen ud på et let meldrysset køkkenbord og ælt den glat og smidig.

Ælt tranebær eller rosiner i dejen.

Form straks dejen til 12 boller på ca. 95 g hver.

Læg dem i en bradepande, ca. 20×30 cm, beklædt med bagepapir.

Sæt bollerne med ca 1 cm. mellemrum i formen. Kom et stykke husholdningsfilm og derefter et fugtigt viskestykke henover og stil formen i køleskabet i 8-12 timer, gerne længere.

MELKRYDS:
2 SPSK MEL
3-4 SPSK VAND

Forvarm ovnen til 220 grader.

Rør mel og vand til en pasta og kom den på en sprøjtepose.

Klip et lille hul i spidsen og sprøjt krydser henover bollerne.

Bag bollerne i 10 min, sænk temperaturen til 200 grader og bag i yderligere 15-20 min. eller til kernetemperaturen på bollerne er 96 grader.

GLASERING:
1 SPSK. HONNING

Varm honning i mikroovnen, så den er flydende og pensl de varme boller.

Lad bollerne køle af på en rist før de flækkes og spises med f.eks. tandsmør eller marmelade.

OBS. Hvis du har planer om at fryse nogle af bollerne, så undlad at pensle alle bollerne med honning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *