Karamelliseret Æblekage

Let og lækker kage der smager friskt af æbler og dufter af karamel og kanel. Danskvandet i opskriften giver kagen en luftig krumme og de fineste små lufthuller på overfladen. Toppet med en let flødeostecreme er den perfekt på kaffebordet til en hyggelig eftermiddag.

KARAMELLISERET ÆBLEKAGE
10-12 PERS.

ÆBLEKAGE:
175 G BLØDT SMØR
75 G SUKKER
75 G BRUN FARIN
3 ÆG
175 G MEL
1 1/2 TSK. BAGEPULVER
2 TSK. VANILJESUKKER
2 TSK. KANEL
1/2 TSK. FINT SALT
3 SYRLIGE ÆBLER, SKRÆLLET OG REVET
2 SPSK. DANSKVAND

Smør og beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bund og sider.

Tænd ovnen på 175 grader celcius.

Pisk smør, sukker og brun farin cremet.

Rør æggene i, ét af gangen.

Bland mel, bagepulver, vanilje sukker, kanel og salt i en skål, sigt det ned i æggemassen og rør det godt sammen.

Fold de revede æbler roligt ind i dejen med en dejskraber.

Tilsæt tilsidst danskvandet og hæld dejen i springformen.

Udjævn dejen så overfladen er plan.

Bag kagen midt i ovnen i  40-45 min eller til en tændstikker kommer ren ud.

Lad kagen køle helt af i formen.

FLØDEOSTECREME:
200 G FLØDEOST
75 G FLORMELIS
125 G BLØDT SMØR
RØD SKOVSYRE OG BLÅBÆR TIL PYNT

Pisk smør blødt og cremet.

Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.

Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.

Kom cremen på en sprøjtepose med fransk stjernetyl.

Pynt kagen med creme, blåbær og rød skovsyre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.