Let og lækker kage der smager friskt af æbler og dufter af karamel og kanel. Danskvandet i opskriften giver kagen en luftig krumme og de fineste små lufthuller på overfladen. Toppet med en let flødeostecreme er den perfekt på kaffebordet til en hyggelig eftermiddag.
KARAMELLISERET ÆBLEKAGE
10-12 PERS.
ÆBLEKAGE:
175 G BLØDT SMØR
75 G SUKKER
75 G BRUN FARIN
3 ÆG
175 G MEL
1 1/2 TSK. BAGEPULVER
2 TSK. VANILJESUKKER
2 TSK. KANEL
1/2 TSK. FINT SALT
3 SYRLIGE ÆBLER, SKRÆLLET OG REVET
2 SPSK. DANSKVAND
Smør og beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bund og sider.
Tænd ovnen på 175 grader celcius.
Pisk smør, sukker og brun farin cremet.
Rør æggene i, ét af gangen.
Bland mel, bagepulver, vanilje sukker, kanel og salt i en skål, sigt det ned i æggemassen og rør det godt sammen.
Fold de revede æbler roligt ind i dejen med en dejskraber.
Tilsæt tilsidst danskvandet og hæld dejen i springformen.
Udjævn dejen så overfladen er plan.
Bag kagen midt i ovnen i 40-45 min eller til en tændstikker kommer ren ud.
Lad kagen køle helt af i formen.
FLØDEOSTECREME:
200 G FLØDEOST
75 G FLORMELIS
125 G BLØDT SMØR
RØD SKOVSYRE OG BLÅBÆR TIL PYNT
Pisk smør blødt og cremet.
Tilsæt flormelis og pisk det godt sammen.
Rør flødeosten i til en glat og lækker creme.
Kom cremen på en sprøjtepose med fransk stjernetyl.
Pynt kagen med creme, blåbær og rød skovsyre.