Søde jordbær med lækker fuldfed fløde. Bør nydes mens de danske jordbær stadig er til at få.
Denne udgave er en genfortolkning af en gammel opskrift, hvor jeg ikke havde været helt tilfreds, det er jeg nu.
JORDBÆR MED FLØDELAGKAGE
10-12 PERS.
KAKAOBUNDE:
3 ÆG, DELT I BLOMMER OG HVIDER
20 G SUKKER
1 NIP SALT
60 G SUKKER
85 G MEL
15 G KAKAO
FLORMELIS
Forvarm ovnen til 180 grader.
Tegn et rektangel på 8×28 cm og en cirkel på 16 cm i diam. på et stykke bagepapir.
Pisk æggeblommer, sukker og salt sammen til en cremet masse.
Pisk æggehvider stive og tilsæt sukker, pisk til en stiv marengs.
Vend marengsen i æggeblommerne med en dejskraber.
Sigt mel og kakao ned i æggesnapsen og vend dem forsigtigt sammen.
Kom dejen i en spøjtepose og sprøjt striber ud i de optegnede områder på bagepapiret.
Drys let med flormelis.
Bag bunden midt i ovnen i 12 min. den skal springe tilbage når man trykker let på midten og være gennembagt.
Tag bundene ud og lad dem køle helt af.
Skær en kant til kagen 3,5 cm høj og ca. 54 cm lang i alt, og 1 cirkel på ca. 16cm i diam.
MOUSSE:
6 DL. PISKEFLØDE
6 BLADE HUSBLAS
65 G FLORMELIS
KORNENE AF 1 STANG VANILJE
3 PAST. ÆGGEBLOMMER, STUETEMPERATUR
250 G JORDBÆR, I NOGENLUNDE SAMME STØRRELSE
Udblød husblassen i koldt vand i minimum 10 min.
Varm ½ dl. fløde op til kogepunktet.
Knug vandet ud af husblassen og smelt den i fløden. Hæld blandingen i en lav skål og stil den på køl til massen lige akkurat er lillefingervarm.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en kniv.
Pisk flormelis, vaniljekorn og og æggeblommer lyst og luftigt.
Tilsæt fløden med husblas i en tynd stråle til æggesnapsen under konstant piskning.
Tilsæt 1 dl. fløde og rør det godt sammen.
Pisk resten af fløden til stift skum.
Fold hurtigt, men forsigtigt, æggesnapsen ind i flødeskummet.
Kom moussen i en sprøjtepose og klip et hul i spidsen.
Fyld mousse i 5 quenelles (silikomart silikoneform), dæk til med film og stil dem i fryseren et par timer.
SAMLING:
Tag en 18 cm. springform, beklæd bunden med bagepapir og siderne med et vasket og tilklippet plastiskchartek. (Det må gerne gå højt op over formens kanter, og kan genbruges til fremtidige kager.)
Læg kagekanten tæt op til formens sider, skær evt. lidt af enderne af, hvis der er for meget.
Læg bunden ned i formen og smør den med et par tsk. jordbærmarmelade.
Vask og skær 10-12 jordbær i halve.
Placer dem på kantens top med den skårne side ud mod formens sider.
Sprøjt et lag mousse ovenpå bunden og op ad siderne, lad den dække jordbærrene helt.
Glat toppen af moussen ud og stil kagen på køl til den er helt stivnet. Gerne natten over.
PYNT:
RESTEN AF DE FRISKE JORDBÆR
RØD SKOVSYRE
MØRKE VALRHONA CRUNCH PEARLS
GULDKRYMMELPERLER
Vask og skær jordbærrene i halve og kvarte stykker
Fjern forsigtig, ved at føre en skarp kniv mellem plastikchartek og kage, plastikken fra kagen. Glat eventuelt siderne med en varm, våd ske. Så sidder moussen ikke fast på skeen.
Pynt kagen med jordbær, quenelles, krymmel, perler og skovsyre.