I går gik jeg på efterårsferie og derfor skulle kollegerne da have feriekage. Nu havde jeg så et doughnut-jern som jeg gerne ville afprøve og det blev til disse små skønheder. Min bedste brownieopskrift, hvor chokoladen er skiftet ud med 70% chokolade med mint, jeg skar også lidt ned på sukkeret og det gjorde ikke kagen dårligere, heldigvis. Opskriften giver ca. 25 små brownienuts, så der er til at du kan prøvesmage et par stykker eller tre, mens de andre bager.
Har du ikke et doughnutjern, eller plade, kan du bruge en silikoneform og bage dem i ovnen i stedet.
BROWNIEDOUGHNUTS MED MINT
CA. 25 STYK.
135 G 70% MØRK CHOKOLADE MED MINT
175 G SMØR
200 G SUKKER
3 ÆG
1 TSK. VANILJESUKKER
½ TSK. FLAGESALT
125 G HVEDEMEL
200G MØRK CHOKOLADE
KRYMMEL
SPISELIGT GULD OG SØLVSTØV
Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.
Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.
Tilsæt vanilje og salt og vend til sidst mel i med en dejskraber.
Kom dejen i en sprøjtepose og klip et hul på ca 1,5 cm i spidsen.
Opvarm doughnutjernet til lampen lyser grøn. (Eller forvarm ovnen til 175 grader.)
Sprøjt dejen ud i jernet. (Eller i silikoneforme)
Bag de små doughnuts i 4-5 min og tag dem forsigtigt ud. (Eller bag dem i ovnen i ca. 8-10 min, til en tandstikker kommer ren ud.)
Lad de små doughtnuts køle helt af inden de dyppes i mørk chokolade, hvor de rystet let, så hullet kommer til syne og pyntes med krymmel og støv.