En lille chokolade bombe der er nem at lave og svær at holde fingrene fra.
GATEAU MARCEL
5 SMÅ KAGER
150 G 70% MØRK CHOKOLADE, F.EKS. VALRHONA GUANAJA
150 G SMØR
150 G RØRSUKKER
120 G PASTEURISEREDE ÆGGEHVIDER
100 G PASTEURISEREDE ÆGGEBLOMMER
Smelt chokolade og smør og rør dem sammen til en glinsende masse.
Pisk æggehvider og 35 g sukker til en stiv marengs i en skål.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret let og luftigt i en anden skål, og vend chokolademassen i.
Vend forsigtigt marengsen i, så du får en jævn mousse.
Fordel halvdelen af chokolademoussen i fem firkantede silkoneform 5x5cm), og bag den i en 175° forvarmet ovn i 20 minutter.
Stil skålen med resten af chokolademoussen i køleskabet imens.
Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold. Pres kagen godt ned i formen, så den bliver kompakt.
Fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå.
Glat overfladen ud så den er jævn, dæk til med film og stil formen i fryseren i min. 4 timer, gerne natten over.
Skub forsigtigt kagerne ud af formen.
Pynt med sigtet flormelis.
Server med vaniljeis.