Galette de Rois med Lakrids

En butterdejstærte med marcipanfyld. Mere behøves vel ikke siges om denne tærte, der smager fantastisk med lidt vaniljeis, frugt og et drys flormelis på toppen.

Oprindeligt en tærte der blev spist på helligtrekongersaften i Frankrig, nu bliver den spist hele januar måned og gerne frem til starten af Karnevalssæsonen. Jeg havde lidt lakridsmarcipan tilbage, som erstattede den rene rå marcipan og istedet for hele æg, brugte jeg kun blommer. Begge var ting jeg havde til overs fra andre projekter, så denne opskrift er glimrende til at få brugt de sidste rester, som ellers ikke er nok til en hel dessert.

GALETTE DE ROIS MED LAKRIDS
3 PERS.

1 RULLE BUTTERDEJ, 250 G
20 G SUKKER
35 G ODENSE LAKRIDSMARCIPAN
35 G SMØR
1 ÆGGEBLOMME + 1 TIL PENSLING
1 NIP SALT

Forvarm ovnen til 200 grader.

I en blender kommes først marcipanen, sammen med sukker og blendes til en groft revet masse.

Tilsæt smør og æggeblomme og kør det til en cremet masse.

Rul den kolde butterdej ud.

Med en 10 cm rund udstikker, stik 6 cirkler. Overskydende dej kan udstikkes med forskellige former og bruges som pynt på tærterne.

Læg 3 af cirklerne på en bageplade med bagepapir.

Kom 2 tsk marcipancreme på hver cirkel og bred den ud til 2 cm fra kanten af dejen.

Kom de resterende tre cirkler ovenpå og pres dejen sammen i kanten, buk den enten sammen, pres kanten med tænderne på en gaffel eller andre måder, men dejen skal forsejles, ellers flyder fyldet ud under bagningen.

Pynt tærterne med det overskydende butterdej, pensl med æggeblomme og drys lidt flagesalt henover.

Bag tærterne midt i ovnen i 30 min til de er gyldenbrune, æggeblommen vil få dem til at se mørke ud, men ikke brændte.

Lad tærterne køle let af, drys med lidt flormelis og server med is og frugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *