Fyldt med mørk chokolade og toppet med kakao glasur, så er du godt kørende til fastelavn.
FASTELAVNSBOLLER MED CHOKOLADE
16 BOLLER
25 G GÆR
375 ML LUNKEN KÆRNEMÆLK
100 G SMELTET SMØR
600G HVEDEMEL
2 TSK. STØDT KARDEMOMME
1 SPSK SUKKER
1/2 TSK. SALT
1 ÆG, SAMMENPISKET MED LIDT VAND
80G HAKKET MØRK CHOKOLADE
PYNT:
TYK GLASUR AF FLORMELIS, KAKAO OG VAND
Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt det let svalede, smeltede smør.
Bland mel, kardemomme, sukker og salt sammen og vend det med det våde.
Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord til en glat, smidig masse og til den slipper fingrene uden at klistre. Eller i en køkkenmaskine med dejkrog.
Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et viskestykke og lad den hæve i en time.
Ælt dejen igen på bordet og del den i 16 boller (á ca. 68g hver)
Tril bollerne runde og rul dem fladt ud.
Kom 5 g mørk chokolade i midten og fold dejen ind over. Knib samlingerne godt sammen, så fyldet ikke kan stikke af, og form bollerne forsigtigt til fine runde fastelavnsboller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i 20-25 min.
Lad bollerne køle let af før de pyntes med glasur.