Citrondoughnuts med Birkes og Flødeost

Jeg har holdt en lille bagepause den sidste måneds tid, derfor har der været lidt stille på bloggen. Men med disse små citronsyrlige lækkerbiskener starter jeg op igen.

CITRONDOUGHNUTS MED BIRKES OG FLØDEOST
24 STK.

CITRONDOUGHNUTS:
90 G SUKKER
50 G MARCIPAN
100 G SMØR
2 ÆG
1 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. NATRON
1 TSK. VANILJESUKKER
100 G HVEDEMEL
15 ML MÆLK
REVET SKAL OG SAFT AF 2 ØKOLOGISKE CITRONER
1 1/2 SPSK. BLÅ BIRKESFRØ

Rør sukker, marcipan og smør blødt og cremet med en elpisker.

Tilsæt æggene, ét af gangen og pisk grundigt imellem hvert.

Rør bagepulver, natron, vanillesukker og hvedemel i.

Hæld mælk, citronskal og citronsaft ved og pisk det godt sammen.

Til sidst tilsættes birkesfrø.

Kom dejen i en sprøjtepose og klip et hul på ca 1,5 cm i spidsen.

Opvarm doughnutjernet til lampen lyser grøn. (Eller forvarm ovnen til 175 grader.)

Sprøjt dejen ud i jernet op til kanten. (Eller i silikoneforme)

Bag de små doughnuts i 5-6 min og tag dem forsigtigt ud. (Eller bag dem i ovnen i ca. 8-10 min, til en tandstikker kommer ren ud.)

Lad dem køle helt af.

FLØDEOSTECREME:
115 G FLØDEOST VED STUETEMPERATUR
60 G BLØDT SMØR
1 TSK VANILJEPASTA
120 G FLORMELIS
4 SPSK FLØDE
HINDBÆRSTØV

Pisk flødeost og smør cremet og blødt i en skål

Tilføj vanilje og derefter flormelis.

Kom fløden i 1 spsk ad gangen til cremen har den ønskede konsistens, flydende nok til at dyppe i uden at der ryger krummer fra kagerne i og tyk nok til at den hænger ved i et godt lag.

Dyp doughnutsne i cremen og stil dem på en rist, til glazen har sat sig lidt, drys hindbærstøv hen over med en madpensel.

Server med det samme eller opbevar dem på køl, husk at tage dem ud af køleskabet noget tid i forvejen, så kagerne ikke er for kolde ved servering og dermod hårde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *