Site Overlay

100% Mørk Chokolade Brownie

Jeg har været så heldig at få noget 100% lokalt produceret mørk chokolade af min faster, som hun har slæbt med hjem fra sin tur i Peru, kun med mine kager i tanke. 🙂
Derfor bliver det første jeg laver med denne gudespise min yndlingskage: Brownies.
Fordi chokoladen er så heftig, skal der ikke bruges særligt meget af den og så får den selskab af lidt dulcey chokolade, nødder og karamel.

100% MØRK CHOKOLADE BROWNIE

115 G SMØR
60 G 100% MØRK CHOKOLADE
200 G SUKKER
2 M/L ÆG
½ TSK VANILJESUKKER
50 G HELE HASSELNØDDER MED SKAL
65 G MEL
1/4 TSK SALT
50 G GROFTHAKKET DULCEY CHOKOLADE
50 G GROFTHAKKET MØRK CHOKOLADE 60%
SALTET KARAMEL

 

Beklæd en 20 x 20 cm form med sølvpapir, lad lidt hænge ud over kanten, og smør den grundigt.

Forvarm ovnen til 160 grader.

Smelt smør og chokolade, rør det sammen til en glinsende masse.

Rør sukker og vaniljesukker i.

Tilsæt æggene ét ad gangen.

Rør hasselnødder, mørk og dulcey chokolade i.

Sigt mel og salt ned i dejen og vend det ind i med en dejskraber.

Kom dejen i den forberedte form, fordel klatter eller striber af karamellen ovenpå.

Bag kagen i 25-30 min til den lige akkurat har sat i midten, altså at den ikke er blævrende mere. En tandstikker skal komme ud med lidt vedhæng, når den stikkes ned i midten.

Lad kagen køle helt af i formen, før den tages ud ved at hive den op med sølvpapiret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *