Glaseret Skinke

En stor og saftig skinke stråler altid på spisebordet, det meste af tilberedningstiden passer den sig selv. Man skal være på i ca. 10 min. Det kan vel godt klares.

GLASERET SKINKE

1 KG RØGET LANDSKINKE
6 LAURBÆRBLADE
10 HELE PEBERKORN
6 HELE NELLIKER
2 TSK. SENNEP
2 TSK. HONNING
2 SPSK. BRUN FARIN
SALT

Læg skinken i en stor gryde og dæk med kogende vand, så slipper du for at skumme overfladen.

Tilsæt laurbærblade, peberkorn og nelliker.

Varm op til vandet bobler lystigt, uden at det spilkoger.

Skru ned til middel-lav varme og kog skinken i 40-60 min, til kernetemperaturen er 62 grader.

Varm oven op til 250 grader.

Tag skinken op af gryden, klip nettet af og fjern sværen.

Rids et krydsmønster i fedtlaget, uden at skære ned i kødet.

Rør farin, honning, sennep og og lidt salt sammen og smør skinken grundigt med det.

Stil den ind i den meget varme ovn i 10 min, glaseringen må ikke branke eller blive for brun.

Tag skinken ud af ovnen og lad den køle af i 10 min inden den skæres i tykke skiver.

Server eventuelt med en lækker kold kartoffelsalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *