“Twix” Brownie


Den fantastiske brownie er lige blevet mere fantastisk. Med saltet karamel og sprød mørdejskiks gør den sig fortjent til at blive kaldt en twix brownie. Den er perfekt til stort set alle lejligheder. Så det er bare om at gå i gang.

TWIX” BROWNIE
16 STYKKER

MØRDEJ:
150 G HVEDEMEL
50 G FLORMELIS
100 G SMØR
1 ÆG

MØRDEJ – DEN LETTE MÅDE:

Smid det hele i blenderen eller foodprocessoren og tryk på knappen i korte omgange, indtil dejen har samlet sig en kugle (Den må ikke køre hele tiden, da det vil smelte smørret).

Pak dejen ind i film og tryk den til en flad kugle, sæt den på køl i min. 20 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Beklæd en 20×20 cm form med sølvpapir. Det er nemmest at tage to lange stykker og lægge dem på kryds i formen. Sørg for trykke dem helt ud i hjørnerne, det hjælper når dejen skal i formen.

Tag dejen ud af køleskabet, og rul det ud på bagepapiret til ca. 5 mm tykkelse og så den fylder et par centimeter mere end 20x20cm. Dette gøres nemmest ved at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir drysset med lidt mel.

Bliver dejen for blød skal den en tur i køleskabet igen til den er fast.

Tag det formede sølvpapir ud af bageformen og læg mørdejen på. Der hvor sølvpapiret bukker efter formens sidder kan nu bruges til at bukke den kolde dej op, så bunden bliver flad og resten af dejen vil gå op ad formens sider.

Kom dejen ned i formen, bagepapiret på toppen følger med, pres dejen forsigtigt godt ud i sider og hjørner og hæld bagebønner eller tørrede bønner ovenpå.

Bag mørdejen i ovnen i 15 min.

Tag dejen ud og fjern bønner og fjern bagepapiret.

Kom formen ind igen og bag i yderligere 10-15 minutter til dejen er sprød og gyldenbrun.

Tag dejen ud af bradepanden og lad den køle helt af før de overskydende dejstykker skæres af.

Så skulle du gerne stå tilbage med en fin firkantet bund, klar til at blive beriget med karamel.

KARAMEL:
1 DÅSE (397G) TØRSLEFF KARAMELISERET MÆLK
30 G SMØR
50 G BRUN FARIN
1 SPSK. FLAGESALT

Smelt smør og farin i en gryde ved jævn varme.

Tilsæt den karameliserede mælk og kog massen op under omrøring med et piskeris til den begynder at boble.

Sæt æggegækkeren på 4 min og bliv ved med at røre, især i siderne da karamellen kan brænde fast. Den vil tykne og når uret ringer, fjernes gryden fra varmen og den får lov til at køle af. Når massen ikke bobler længere, burde man kunne lave et spor med en ske igennem den og bunden af gryden vil kunne ses.

Rør salt i karamellen.

Fordel karamellen ovenpå kiksebunden i et jævnt lag.

Lad karamellen køle let af og stil derefter formen i køleskabet til karamellen er fast.

Når den er helt kold, tages karamel og kiks ud af formen og der skæres ½ cm af langs kanten, hele vejen rundt. Det gøres så browniedejen kan omslutte laget helt.

BROWNIE:
135 G MØRK CHOKOLADE
175 G SMØR
300 G SUKKER
3 ÆG
1 TSK. VANILJESUKKER
½ TSK. FLAGESALT
125 G HVEDEMEL

Forvarm ovnen til 175 grader.

Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og vend til sidst mel i med en dejskraber.

Fordel halvdelen af browniedejen i formen.

Læg kikse-karamelbunden ovenpå og derefter resten af dejen så den dækker helt.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 min.

2 thoughts on ““Twix” Brownie

  1. Hejsa.. Jeg skal igang med twix-kagen her i dag. Den ser lækker ud.
    Jeg bliver dog lidt itvivl ang. kiksen. Er det meningen at sølvpapiret skal med i ovnen, når man bager den, eller er sølvpapiret bare til at forme dejen i?

    1. Hej, undskyld det ret sene svar. Jeg kunne godt se at der lå en kommentar på en opskrift, men min browser ville slet ikke åbne den og jeg kunne ikke se hvilken. Jeg håber dog det gik med kagen alligevel.
      Og til fremtidige kager, ja, sølvpapiret skal med under bagning, det er bare for at gøre det nemmere at få kiksen ud af formen igen. Håber at det hjælper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *