Site Overlay

Træstammer

I år blev det til spiselige julegaver, deriblandt romkugler og træstammer. Mums. Så over de næste par dage vil opskrifterne på gave-idéerne blive lagt ud…nu da gaverne er givet, så er overraskelsen over.
Jeg er ikke den store fan af marcipan, men her kan jeg i hvert fald være med. En gang romkugledej, rullet i et tyndt lag marcipan og dyppet i chokolade = det rene kræs. Og så er det nemt at lave. Det der tager længst tid er mens man venter på at stammerne sætter sig i køleskabet og bliver faste og lækre. Så kast jer ud i hjemmelavede træstammer og nyd dem i sofaen til en god film eller til eftermiddagskaffen. 🙂

TRÆSTAMMER
CA. 12 STYK

SMØRCREME:
20 G SMØR
2 SPSK. KAKAO
50 G FLORMELIS
1 SPSK. MÆLK

Smelt smørret og rør det sammen med kakao, flormelis og mælk til en glat masse. Sæt cremen til side, mens resten laves.

ROMKUGLEDEJ:
200 G KAGERESTER ELLER BAG DENNE KAGE (UDEN CREME OG GLASUR), SPIS LIDT OG VEJ RESTEN AF.
CA. 1 SPSK. HINDBÆRMARMELADE, MED KERNERNE FRASIET
CA. ½-1 TSK. ROMESSENS

Blend kageresterne til en et fint smulder, rør det sammen med smørcremen, hindbærmarmelade og romessens til en sammenhængende masse, man kan forme.

Tril dejen til pølser af ca 2 cm tykkelse og sæt dem til side.

PYNT:
200 G MARCIPAN
20 G FLORMELIS
100 G CHOKOLADE
EVT. LIDT PASTAFARVE

Ælt marcipanen med flormelis til det er en glat masse, som er nem at arbejde med uden være for klistret (men uden at overælte den).

Rul den tyndt ud på et bord drysset med lidt flormelis, og læg en pølse på, rul marcipanen rundt om pølsen og skær dem til. Gør det samme med de andre pølser.

Sæt dem på køl et par timer, til de er faste og skær pølserne i ca. 5 cm lange stykker.

Smelt chokoladen og dyp enderne af stykkerne og sæt dem på køl igen, eller så længe som man nu kan vente.

Nyd dem…så langsomt det lader sig gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *