Saltkaramelis med Mørk Chokolade

Umm, sommertid er istid og du skal unde dig at lave denne is. Den er nem og så har den fin balance mellem den søde og salte karamel og den bitre, mørke chokolade.

SALTKARAMELIS MED MØRK CHOKOLADE

1 DÅSE (380G) TØRSLEFF KARAMELISERET MÆLK
150 ML FLØDE
300 ML SKUMMETMÆLK
1 TSK SALT
100 G HAKKET 70% CHOKOLADE

Varm karameliseret mælk og fløde op i en gryde til karamellen er smeltet og de to er rørt sammen.

Tag gryden af varmen og rør mælk og salt i.

Stavblend massen og passér den gennem en sigte for at fjerne eventuelle klumper.

Stil ismassen på køl i et par timer, til den er kold.

Stil formen, isen skal være i, i fryseren.

Kør den på ismaskine i 40 min.

I de sidste par minutter tilsæt hakket mørk chokolade.

Kom isen i formen, dæk med film og stil den i fryseren, hvis den ikke skal spises med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.