Rudolf med den Røde tud

Kender I den om Rudolf? Ham der havde en rød næste, var overtrukket med mælkechokolade og chokoladegevir og øjne, med smagen af mandellikør? Ham kommer I til at kende nu. Et hyggeligt projekt til juledagene.

RUDOLF MED DEN RØDE TUD
CA. 20 STK.

SMØRCREME:
30 G SMØR
60 G FLORMELIS
1 SPSK KAKAO

Smelt smørret og rør det sammen med flormelis til en glat masse. Sæt cremen til side, mens resten laves.

DEJ:
350 G KAGERESTER
1½-2 SPSK HINDBÆRMARMELADE
1-2 SPSK AMARETTOLIKØR

Blend kageresterne og rør dem sammen med smørcreme, smag til med marmelade og likør.

Afsæt 1 spsk. dej til ca. 20 klatter på en plade med bagepapir og sæt dem på køl til de er faste.

Tril klatterne til runde kugler.

PYNT:
200 G MÆLKECHOKOLADE
MÆLKECHOKOLADEKRINGLER
SMÅ MØRKE CHOKOLADEKNAPPER
RØDE CHOKOLADEKNAPPER
LIDT HVID CHOKOLADE

Skær kringlerne ud på en måde så de danner geviret på Rudolf. Da jeg skar dem ud, knækkede kringlerne af sig selv hvor det passede, så omkring der hvor kringlen overlapper.

Smelt mælkechokoladen i en skål og dæk kuglerne helt, bank forsigtigt overskydende chokolade af mod randen af skålen.

Sæt kuglerne på en plade med bagepapir, stik geviret ned i kuglerne, pres den røde næse fast og giv Rudolf et par mørke øjne.

Smelt den hvide chokolade og lav små prikker i Rudolfs øjne.

Stil kagerne på køl til de skal spises.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.