Så hev jeg lige min Tefal Snack Collection frem og legede med doughnuts. Det blev til en syrlig og sommeragtig lille kage. De smager bedst samme dag de er lavet, da de kan blive lidt tørre efter en nats tid.
RICOTTADOUGHNUTS MED CITRON
Ca. 22 stk
DOUGHNUTS:
250 G RICOTTA
2 ÆG
1 TSK. VANILJESUKKER
50 G SUKKER
SAFT AF 1 CITRON
240 G MEL
1 TSK. NATRON
1 NIP SALT
Rør ricotta, vaniljesukker, sukker, æg og citronsaft til en sammenhængende masse med et piskeris.
Tilsæt mel, natron og salt og rør det sammen med en spatel.
Kom dejen i en sprøjtepose og klip et hul på ca. 1,5 cm. i spidsen
Varm jernet op og fyld dejen i formen.
Bag doughnuts i ca. 10 min til de er gennembagte og gyldenbrune.
Lad dem køle helt af på en rist.
GLASUR:
120 G FLORMELIS
SAFT AF 1 CITRON
SPISELIGT GULDSTØV
Rør en glasur af flormelis og citronsaft.
Dyp doughnuts ned i glasuren og ryst overskydende glasur af. Hvis glasuren dækker hullet, kan du puste let igennem for at få det fri.
Drys lidt spiseligt guldstøv på…det kan gøres med en ren pensel.
Enjoy!