Briocheboller til Sliders

Bløde burgerboller der tager lidt tid at lave. Men de er det værd, når man tager den første bid.

BRIOCHEBOLLER TIL SLIDERS
20 stk.

25 G GÆR
3 DL MÆLK
2 SPSK. SUKKER
1½ TSK SALT
½ TSK. KARDEMOMME
550-600 G HVEDEMEL
2 ÆG
125 G MEGET BLØDT SMØR
1 ÆG TIL PENSLING
EVT. SESAMFRØ

Lun mælken og rør gæret ud i.

Tilsæt sukker, salt og kardemomme.

Rør halvdelen af melet i.

Tilsæt æg og smør i tern.

Kom resten af melet i og ælt i 8-10 minutter, her er det godt at have en køkkenmaskine.

Når dejen er glat og blød, stilles den til hævning i 1½ time, et lunt sted.

Slå dejen ud på et meldrysset bord og del den i 20 boller, der trilles runde og stilles på en bageplade bekældt med bagepapir.

Efterhæv bollerne i 1 time.

Varm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med samme pisket æg og drys med sesamfrø, hvis du vil have det på.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min, til de lyder hule når man banker let på bunden…eller kernetemperaturen er 95 grader.

Lad bollerne køle af på en rist inde de flækkes og fyldes med alskens gode burgertilbehør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *