Bløde burgerboller der tager lidt tid at lave. Men de er det værd, når man tager den første bid.
BRIOCHEBOLLER TIL SLIDERS
20 stk.
25 G GÆR
3 DL MÆLK
2 SPSK. SUKKER
1½ TSK SALT
½ TSK. KARDEMOMME
550-600 G HVEDEMEL
2 ÆG
125 G MEGET BLØDT SMØR
1 ÆG TIL PENSLING
EVT. SESAMFRØ
Lun mælken og rør gæret ud i.
Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
Rør halvdelen af melet i.
Tilsæt æg og smør i tern.
Kom resten af melet i og ælt i 8-10 minutter, her er det godt at have en køkkenmaskine.
Når dejen er glat og blød, stilles den til hævning i 1½ time, et lunt sted.
Slå dejen ud på et meldrysset bord og del den i 20 boller, der trilles runde og stilles på en bageplade bekældt med bagepapir.
Efterhæv bollerne i 1 time.
Varm ovnen til 200 grader.
Pensl bollerne med samme pisket æg og drys med sesamfrø, hvis du vil have det på.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min, til de lyder hule når man banker let på bunden…eller kernetemperaturen er 95 grader.
Lad bollerne køle af på en rist inde de flækkes og fyldes med alskens gode burgertilbehør.