Tre ingredienser og så er der kage, det var i hvert fald ideen med den originale opskrift. Det er nu nogle år siden jeg først bagte denne kage, og da jeg skulle på barselsbesøg på arbejde kaldte det jo på en kage, der både var lækker og tillod sig at blive bagt ind imellem babytid. Der er kommet lidt flere ingredienser til og den er blevet lidet mere svampet.
NUTELLAKAGE
8-10 PERS.
KAGE:
300 G NUTELLA ELLER ANDEN HASSELNØDDECREME
2 M/L ÆG
75 G MEL
1 TSK ESPRESSO PULVER
1 TSK VANILLESUKKER
1 NIP FLAGESALT
35 G RISTEDE OG AFSKALLEDE HASSELNØDDER
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør og beklæd en 18 cm. springform med bagepapir.
Varm nutellaen lidt op i mikroovnen, så den er lun og lettere flydende.
Med et alm. piskeris, rør de to æg i nutellaen og derefter mel, vaniljesukker, salt og espressopulver.
Rør til en lind dej uden klumper.
Vend hasselnødderne i.
Kom dejen i springformen og bag den midt i ovnen i 30-35 min.
Prøv om kagen er færdig ved at stikke en tandstikker ned i midten, den skal komme ud med lidt “dejfnug” på. Kagen skal helst ikke overbages, da den ellers bliver for tør.
Lad kagen køle helt af i formen.
NUTELLACREME:
2,5 DL FLØDE
100G NUTELLA
Pisk fløden til stift skum.
Vend nutella forsigtig i skummet med en dejskraber.
Kom cremen på en sprøjtepose med stjernetyl og pynt kagen.
PYNT:
HINDBÆR
CHOKOLADEKUGLER
RØD SKOVSYRE
Dekorer kagen med friske bær, chokoladekugler og rød skovsyre.